Honda’nın Yeni Elektrikli Modeli “e” Adını Aldı

Ototeknikveri     08 Mayıs 2019 11:54

Honda, Urban EV konseptinin üretim modelinin adını basitçe “e” koydu.

Honda’nın Yeni Elektrikli Modeli “e” Adını Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model firmanın özel elektrikli otomobil mimarisini kullanan ilk otomobil olacak. Bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda üretime yakın bir prototip olarak gördüğümüz Honda e, beş kapılı hatchback formunda olacak ve elektrikli motoru arkada bulunacak.

 

Honda henüz özellikleri yayınlamadı ancak otomobilin 200 km menzilli olacağını ve 30 dakikada pilin %80 doldurulabileceğini açıklamakla yetindi.

Yeni Honda e, aynı zamanda salon benzeri bir kabinle gelecek. Kabinde iki ekranlı sistem ve arkayı gösteren dijital yan aynalar bulunacak. Firmanın açıklamasına göre, Honda’nın yeni elektriklisi için şimdiden 22.000 kişi sipariş vermekle ilgilendiğini belirtti. Üretim bu yıl sona ermeden başlayacak, teslimatlar ise 2020’de yapılacak.

Honda ayrıca yeni nesil Jazz modelinin hybrid i-MMD sistemiyle geleceğini ve mevcut CR-V Hybrid ile aynı teknolojiyi sunacağını da açıkladı.

Firma 2025 yılına kadar tüm modellerini elektriklendirmeyi planlıyor. İlk etapta küçük segment otomobiller hibrit sistemle donatılacak. Yeni nesil Honda Jazz bu yıl Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo