Honda Yeni Platform Çıkartacak, Model Versiyonlarını %66 Azaltacak

Ototeknikveri     09 Mayıs 2019 11:30

Global operasyonlarını modernize etmek ve üretimini daha verimli hale getirmek isteyen Honda, büyük değişikliklere gidiyor.

Honda Yeni Platform Çıkartacak, Model Versiyonlarını %66 Azaltacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi modellerinin versiyonlarını büyük oranda azaltacağını ve üretimini yeniden şekillendireceğini açıkladı. Honda verimliliğini artırmaya çalışırken bir yandan da yeni nesil teknolojilere yatırımlarını artırıyor. Bu da firmanın kârlılığı üzerinde baskı yaratıyor. Honda 8 Mayıs’ta yıllık işletme kârında %13 düşüş olduğunu açıkladı.

 

Honda CEO’su Takahiro Hachigo firmasının gelecek yıl yeni bir otomobil platformu çıkartacağını ve tüm serisinde iki motorlu hibrit sisteme yer vereceğini açıkladı. Hachigo, Jazz yarı kompakt, Civic kompakt, Accord orta boy sedan, HR-V yarı kompakt SUV ve CR-V kompakt SUV gibi global modellerin 2025 yılı itibariyle markanın serisinin üçte birini oluşturacağını açıkladı. Bu modeller şu anda Honda’nın global otomobil satışlarının %60’ını oluşturuyor.

 

Honda CEO’su, model sayısını azaltmayacaklarını ancak donanım seviyesi sayılarını azaltacaklarını belirtti. Örneğin renk kombinasyonu çeşitlerinde azaltmaya gidilecek. Bunun yanı sıra bazı bölgesel modeller de birleştirilerek farklı bölgelerde aynı model kullanılacak.

 

Honda’nın global modüler platformu 2020’de yeni bir modelle geliyor

 

Honda’nın global mimarisi 2020’de yeni bir modelle birlikte gelecek. Takahiro Hachigo, Honda Architecture adını alacak yeni platformun gelecek yıl çıkacak yeni bir global modelde kullanılacağını açıkladı. Yönetici başka detay vermedi ancak bu platformu kullanan araçların müşterilerin görmediği kısımlardaki bileşenlerinin %70’inin ortak olacağını, modellerin sadece iç ve dış tasarımlarının değişebileceğini söyledi.

 

Yeni platform üretim maliyetlerini ve üretim süresini düşürecek. Elde edilen tasarruf sayesinde Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık verilecek.

 

Honda CEO’su Takahiro Hachigo’nun haber verdiği yeniliklerden birisi de tüm Honda modellerinde iki motorlu i-MMD hibrit sistemine yer verileceği oldu. Firma ayrıca küçük otomobiller için daha kompakt bir i-MMD sistemi de geliştirdi. Bu da ilk kez güncellenen Jazz yarı kompakt modelinde kullanılacak.

 

Honda 2030 yılı itibariyle global ürün yelpazesinin üçte ikisini elektriklendirmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo