Dyson’ın İlk Elektrikli Otomobili 2021’de Geliyor

Ototeknikveri     12 Mayıs 2019 09:11

Dyson’ın ilk elektrikli otomobilinden yeni detaylar geldi. Tesla ile rekabete girecek firmanın yeni modeli büyük bir crossover olacak.

Dyson’ın İlk Elektrikli Otomobili 2021’de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dyson otomobilin patent resimlerini ve yeni detayları yayınladı. Patent resimleri SUV benzeri bir araç gösteriyor. Otomobil henüz geliştirme aşamasında olduğu için elimizde basit çizimler dışında bir görsel yok.

 

Firmanın kurucusu ve yöneticisi Sir James Dyson, açıklamasında yeni elektrikli otomobilin pek çok yeni teknoloji ve keşif seviyesinde teknolojik sıçramalar ile geleceğini belirtti. Dyson, çalışanlarını detayları sır olarak saklamaları konusunda da uyardı. Yönetici ayrıca modelde aerodinamik, verimlilik ve mimari açısından gelişmeler olduğunu kaydetti.

Çizimlerde uzun aks mesafesine ve aracın en uç noktalarına konumlandırılmış büyük tekerleklere sahip, yüksek binişli bir otomobil görülüyor. Otomobilin boyutları açıklanmadı ancak aerodinamik şekle ve yatırılabilir koltukların bulunduğu geniş bir iç mekana sahip büyük bir model olacağı anlaşılıyor. Araç daha çok bir Tesla Model X rakibi gibi görünüyor.

 

Dyson ayrıca otomobilin sürüşü daha da iyi hale getiren düşük ağırlık merkezine sahip olacağını belirtti. Ayrıca modelin her şeyiyle tamamen firma bünyesinde tasarlanacağı ve üretileceği, “dijital” elektrikli motor, piller, yazılım ve elektronikler, ısıtma ve soğutma sistemlerinin de firma tarafından yapılacağı vurgulandı.

Bunlar daha önce hiç otomobil üretmemiş bir firma için oldukça iddialı hedefler ancak Dyson bu proje için 3.25 milyar dolar bütçe ayırdı. Otomobil Singapur’da inşa edilecek yeni bir fabrikada üretilecek.

Son Güncelleme : 12 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo