Honda'dan İki Yeni Civic Type R Konsepti

Ototeknikveri     23 Mayıs 2019 11:30

Honda İngiltere, her yıl düzenlenen SMMT Test Günü'nde, iki yeni Civic Type R konseptini tanıttı. Bunlardan biri standart modelin üzerine ekstra 94 hp güç çıkışı ve başka yenilikler sunuyor. Diğer konsept ise Rally Raid otomobillerinden ilham alıyor.

Honda'dan İki Yeni Civic Type R Konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda'nın BTCC çalışma ekibinde de yer alan uzmanlar tarafından oluşturulan, Type R Team Dynamics Motorsport versiyonu, özel modifikasyonlarla birlikte kapsamlı “kullanıma hazır” bileşen seçenekleri sunuyor.

 

Turboşarjlı 2.0 litrelik motora yapılan değişiklikler, yeniden haritalandırma, yeni bir endüksiyon sistemi ve ara soğutucu, ayrıca daha serbest akışlı bir Scorpion egzozu içeriyor. Güç çıkışı 400 hp (405 PS) ve tork değeri 500 Nm olarak güncellendi.

Team Dynamics ekibi yöneticisi James Rodgers, “Yarış kazanan FK8'e aşinayız, ancak araçtan neler çıkarılabileceğini sadece birkaç hafif modifikasyon ile göstermek istedik. Yol için bir yarış arabası olarak adlandırdığımız standart otomobil o kadar yetkin ki, onu bir sonraki seviyeye çıkarmak için gerçekten fazla bir şey yapmaya gerek kalmıyor.” dedi.

 

Otomobil, Eibach Pro performans yayları, ayarlanabilir viraj denge çubukları ve arka kamber kolları, paslanmaz örgülü fren hortumları ve Dunlops lastiklerle sarılı 19 inçlik yeni alaşım jantlar gibi özelliklerle de geliştirildi.

 

Honda Civic Type R OveRland

İkinci modifiyeli Honda Civic Type R, Ralph Hosier Engineering tarafından yaratılan OveRland. Bu benzersiz proje aslında henüz bitmedi ve bundan bir ay sonra tamamlanması bekleniyor.

Otomobil 10 cm yükseltilmiş ve ralli tipi tekerleklere sarılmış büyük, 255/55 BF Goodrich lastikler ile donatılmış. İlham açıkça ralli yarış dünyasından geliyor. OveRland normal modelin öndeki Dual-Axis gergi düzenini koruyor, arkadaysa çapraz bağlantılı süspansiyonla geliyor.

 

Kendi ismini taşıyan mühendislik şirketinin sahibi Ralph Hosier, “Civic Type R'nin bu çılgınca ve farklı yorumları, standart otomobilin özelliklerini sergilemekle birlikte tüm Civic serisinin gelişmiş, sportif ve eğlenceli doğasını yansıtıyor. Bir araba ile ne yapılabileceğini göstermek için harika bir fırsatımız oldu.” dedi.

 

Bekleneceği üzere, bu iki projeyi de seri üretime sokma planı yok ancak hem Team Dynamics hem de Ralph Hosier Engineering ilgilenen müşteriler için sipariş üzerine özel üretim yapmaya açık.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo