Yeni 2019 Mazda3, Euro NCAP Derecelendirmesinde 5 Yıldız Aldı

Ototeknikveri     26 Mayıs 2019 10:18

Yeni 2019 Mazda3, Euro NCAP tarafından en yeni test serilerinde beş yıldızla en yüksek dereceye layık görüldü. Geçen yıl beş yıldız alan Mazda6'yı takiben, Mazda3 yeni ve daha sıkı 2018 Euro NCAP kriterlerine göre toplam beş yıldız alan ikinci model oldu.

Yeni 2019 Mazda3, Euro NCAP Derecelendirmesinde 5 Yıldız Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mazda3, Euro NCAP test kategorilerinin dördünde etkileyici bir performans sergiledi: Yetişkin Yolcu, Çocuk Yolcu, Hassas Yol Kullanıcısı (yaya güvenliği) ve Güvenlik Yardımcısı. Bu üç temel faktöre bağlanabilir: burulmaya ve darbelere dayanıklı ancak hafif bir gövdeye sahip olan en yeni Skyactiv-Vehicle mimarisinin benimsenmesi, sürücülerin potansiyel riskleri tanımlamasına ve hasar veya yaralanma olasılığını azaltmasına yardımcı olacak daha geniş kapsamlı i-Activsense güvenlik teknolojileri yelpazesi, son olarak da yaya koruma performansının arttırılması.

 

Yetişkin Yolcu kategorisinde gerçekten olağanüstü bir başarıyla % 98 puan alan Mazda3, önden tam genişlikte darbe etkisi ve yanal çarpma etkileri koruması için maksimum puan aldı. Mazda'nın Akıllı Fren Desteği sistemi, düşük hız testlerinde de tam puan kazandı ve tüm senaryolarda çarpışmalar önlendi.

 

% 87'lik mükemmel bir Çocuk Yolcu skoru, dinamik testlerde hem ön hem de yanal etki için tam koruma başarısıyla elde edildi. Hassas Yol Kullanıcısı (yaya güvenliği) testleri,% 81 puanla eşit derecede dikkat çekici. Yaya bacak ve pelvis bölgesi koruması için maksimum puan verildi. Güvenlik Yardımı kategorisindeki % 73'lük etkileyici puan, yeni Mazda3'ün kapsamlı i-Activsense güvenlik özelliklerinin verimliliği sayesinde geldi.

 

Mazda araç serisindeki üstün sürüş dinamikleri, şirketin zorlu Skyactiv Technology programlarının başarısının bir göstergesi. Ayrıca, bu sürüş dinamikleri yeni Mazda3'ün beş yıldızlı Euro NCAP başarısına, lineer, komutlara duyarlı ve tahmin edilebilir hızlanma, frenleme, yol tutuşu ve sürüş ile katkıda bulunuyorlar. Otomobilin güvenli bir şekilde sürülmesini kolaylaştırarak, bu özellikler Mazda'nın geleneksel eğlenceli sürüş karakterinden ödün vermeden kaza yapma olasılığını daha da azaltıyor.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo