Bu patent resimleri üretim modeli Audi E-Tron GT’yi mi gösteriyor?

Ototeknikveri     30 Mayıs 2019 10:55

Audi e-tron GT üretim modelini gösterdiği söylenen bazı patent resimleri E-Tron Forum’da yayınlandı.

Bu patent resimleri üretim modeli Audi E-Tron GT’yi mi gösteriyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin Fikri Mülkiyet Kurumu’ndan geldiği iddia edilen resimlerde e-tron GT’nin büyük ölçüde konsept otomobille aynı olduğu görülüyor. Hatta benzerlik o kadar fazla ki, resimlerin üretim modelini mi yoksa geçen yılki konsepti mi gösterdiğini anlamak zor olabilir.

Önden bakıldığında tamamen aynı fasya, sahte ön panjur ve frenleri soğutmak için hava girişleriyle karşımızda duruyor. Yan profil yine konseptle aynı tekerleklere sahip, kapı kolları ise görünmüyor. Konseptle benzerlikler arka kısımda da lambalar ve difüzör ile devam ediyor.

Los Angeles Otomobil Fuarı’nda konuşan Audi tasarım yöneticisi Mark Lichte konseptin tasarımının hemen hemen tamamen üretime hazır olduğunu söylemiş ancak otomobilin son halinin 2020’nin ikinci yarısına kadar gösterilmeyeceğini belirtmişti.

Audi e-tron GT, A7 Sportback ile benzer boyutlara sahip ve Porsche Taycan ile aynı platformu kullanıyor. Bu da aynı zamanda otomobilin Taycan ile aynı 800 volt sisteme sahip olduğu, 20 dakikada %80 doldurulabilen bir pille geldiği anlamını taşıyor.

 

Audi konseptin 582 hp gücünde olduğunu, 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza, 12 saniyede ise 200 km/s hıza çıkabildiğini ve azami hızın 240 km/s olduğunu açıklamıştı.

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo