Volvo Yolları Daha Güvenli Hale Getirmek İstiyor

Ototeknikveri     03 Haziran 2019 09:37

Diğer büyük otomobil üreticileriyle birlikte, Volvo Avrupa çapında güvenlik verilerinin paylaşılmasını ve böylece yolların daha güvenli hale getirilmesini amaçlayan bir pilot projeye katılıyor.

Volvo Yolları Daha Güvenli Hale Getirmek İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Proje kamu ve özel sektör ortaklığında kurulan Avrupa Veri Paylaşımı Görev Gücü (European Data Task Force) tarafından yürütülüyor. Projeye destek verenler arasında Avrupa’nın lider otomotiv markaları, hizmet sağlayıcıları ve bazı Avrupa Birliği’ne üye devletler var. Bütün kurum ve kuruluşlar bulut tabanlı bir platform aracılığıyla anonim hale getirilmiş güvenlik verisi ve güvenlik hizmetlerini paylaşacak.

 

Avrupa Veri Paylaşımı Görev Gücü’ne katılan AB üyesi ülkeler arasında Hollanda, İspanya, Finlandiya ve Almanya var. HERE Europe ve TomTom Traffic gibi hizmet sağlayıcılar, ayrıca BMW, Ford, Mercedes ve Volvo markaları da projenin içinde.

 

Volvo projeye sektörde bir ilk olan Tehlike Işığı Uyarısı ve Kaygan Yol Uyarısı bağlantılı güvenlik teknolojilerinin gerçek zamanlı verilerini paylaşarak destek olacak. Bu veriler sürücüleri uyararak güvenliği artıracak.

 

Volvo başkanı ve CEO’su Hakan Samuelsson, “Bu tip anonim verilerin paylaşılmasının toplum yararına ücretsiz olması ve serbestçe yaygınlaşması gerektiğine inanıyoruz.” diyerek diğer otomobil üreticilerine ve hükümetlere de projeye katılmaları yönünde çağrı yaptı.

 

Volvo’nun kendi uyarı sistemleri taşıtların birbirleriyle iletişim kurarak güvenlik için sürücüleri uyarmasına imkan veriyor. Bu sayede sürücüler ileride kaygan yol zemini, trafik kazası ya da başka bir tehlikeyle karşılaşacaklarını önceden öğrenebiliyor.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo