Otonom Teknolojiler ve Elektrifikasyon Otomobillerin Görünümünü Değiştirecek

Ototeknikveri     08 Haziran 2019 07:51

Kasım ayından bu yana görevde olan Pierre Leclercq, Paris VivaTech teknoloji fuarında Autonews’e konuştu. Yönetici yeni tanıtılan 19_19 konsepti, Ami One ve geleceğe dair öngörülerini aktardı.

Otonom Teknolojiler ve Elektrifikasyon Otomobillerin Görünümünü Değiştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VivaTech fuarını neden 19_19 konseptinin tanıtımı için seçtikleri sorulduğunda, Leclercq, konseptin sadece tasarımla ilgili olmadığını, aynı zamanda firma için bir vizyon ortaya koyduğunu söyledi.

 

“Viva Tech bu otomobil için doğru mekandı. Konsept sadece tasarımla ilgili değil, aynı zamanda firma için bir vizyon ortaya koyuyor. Otomotiv sektöründe yeni teknolojiler nedeniyle büyük kararlar ve büyük değişimlerle karşı karşıyayız. Heyecan verici hizmetler yaratacağız, insanlar için problemleri çözeceğiz, trafikte her gün kaybedilen saatleri değerlendirme şansı vereceğiz. Heyecan verici, duyusal otomobiller üretmeye de devam edeceğiz. Buna inanıyorum.”

Leclercq, 19_19 konseptinin ve Ami One konseptinin Citroen’in yıllardır değişmeyen değerlerini yansıttığını da vurguladı. Citroen seçeneklerini geniş tutarak daima birbirinin tam zıttı modeller üretti, bir köşede popüler modeller, diğer köşede ise lüks ve özel modeller sundu.

 

Mekanik bileşenlerin neden vurgulandığı (örneğin 19_19 konseptinin kapılarının altından yol görünebiliyor) sorulduğunda ise Citroen yöneticisi şunları söyledi:

 

“Teknolojinin detaylarını göstermek bana ilginç geliyor. Eğer tavanda radar bulunması gerekiyorsa bunları saklamamalıyız ya da tavanı yükseltmemeliyiz. Tavanı istediğimiz gibi yapalım, mümkün olduğunca dinamik olsun ve radar burada güzel bir detay olarak yer alsın.”

Leclercq ayrıca global ürünlerin önemine ve Citroen’in Hindistan için çıkartacağı yeni otomobile de değindi. Yönetici, modelin Hintli mühendisler ile birlikte geliştirildiğini ancak global bir kimliği olduğunu söyledi. Leclercq ayrıca Hindistan’daki müşterilerden gelecek tepkilere göre otomobilde yerel beklentilere göre bazı düzeltmeler yapabileceklerini belirtti.

 

Leclercq otonom teknolojiler ve elektrifikasyon ile ilgili de konuşarak, otomobil üreticilerinin gelecek tasarımları üzerinde vermeleri gereken önemli kararlar olduğunu ifade etti.

 

“Otonom sürüşle ilgili iki şekilde düşünebiliriz. İlkinde, gerçekten değişmeyen bir ekosistem var. Temel olarak ellerinizi direksiyondan kaldırıyorsunuz. Belki en fazla arka koltuğa geçip bir film izliyorsunuz. Bunlar ilginç gelişmeler ama tasarımı çok değiştirmiyor. İkinci seçenek ise, elektrikli ve otonom sürüş sayesinde direksiyonun olmadığı, tamamen farklı bir tasarım yapabiliriz. Her firmanın gelecekle ilgili karar alması gereken bir noktadayız. Bence bu çok heyecan verici çünkü otomotiv sektöründe bir devrim yapmak için çok fazla olanak var.”

Son Güncelleme : 09 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo