BMW Bağımsız M Modelleri Geliştirebilir

Ototeknikveri     18 Haziran 2019 11:35

BMW M, tıpkı son yıllarda Mercedes-AMG’nin yaptığı gibi bağımsız modeller geliştirebilir.

BMW Bağımsız M Modelleri Geliştirebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X3 M ve X4 M modellerinin tanıtımında konuşan BMW M patronu Markus Flasch, bazı gelecek BMW M modellerinin mevcut BMW modellerinin modifiye versiyonları olmanın ötesine geçerek, başka otomobilleri temel almadan sadece M alt markasına özel olacağını söyledi.

 

Flasch, “Temel aldığı başka bir otomobil olmayan bağımsız M modelleri yapma fikrini değerlendiriyoruz.” dedi, bunlardan ilkinin kategorisinin belirlendiğini hatta firmasının birden fazla bağımsız M modeli üzerinde çalıştığını belirtti.

 

Flasch daha fazla ayrıntı vermezken, firmasının bir hiper otomobil de geliştirme potansiyeline sahip olduğunu ancak şu anda böyle bir araca ihtiyaç olmadığını söyledi.

 

Yönetici, “Böyle bir otomobil yapmaktan zevk alırdık ancak büyük bir firmanın parçasıyız ve ürünlerimizin ekonomik açıdan anlam ifade etmesi ve marka kimliğine uygun olması gerekiyor. Şu ana kadar M en güçlü yüksek performans markası ve bir hiper otomobile ihtiyaç duymadık. Dolayısıyla marka perspektifinden böyle bir araca ihtiyaç yok. M zaten çok güçlü bir konumda. Ekonomik olarak hiper otomobil projeleri her zaman zordur ve böyle projeleri gerçeğe dönüştürmek zorlu bir süreçtir. Yine de gelecekte böyle bir otomobil asla yapmayız demiyorum.” diye konuştu.

 

Eğer BMW’nin M alt markası piyasaya bağımsız modeller çıkartırsa Mercedes-AMG’nin ayak izlerini takip etmiş olacak. Firma son yıllarda AMG GT, AMG GT 4 Kapılı ve yeni çıkacak One hiper otomobil ile bu konuda öncü oldu.

Son Güncelleme : 19 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo