2020 Seat Leon: Golf’ün Şık Kardeşi

Ototeknikveri     23 Haziran 2019 08:38

Seat her geçen gün daha iyi otomobiller yaparak Avrupa sınırlarını aşmaya doğru ilerliyor.

2020 Seat Leon: Golf’ün Şık Kardeşi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bunun son örneği de Golf tabanlı yeni Leon modeli. Seat Golf’e daha genç, dinamik ve uygun fiyatlı bir alternatif sunuyor. Yeni çıkacak Mk8 Golf gibi, Leon kapsamlı şekilde güncellendi. Yeni modelin nasıl görüneceği illüstrasyonlarla ortaya konuldu.

 

Dinamik Tasarım

MQB tabanlı diğer kardeşleri Golf, Audi A3 ve Skoda Octavia ile karşılaştırıldığında Leon daha sportif. Yeni modelin kasası daha organik bir yüzeye sahip, ayrıca keskin kenarlı kırışıklar azalmış. Seat, daha az dijital, daha çok el yapımı gibi görünen bir tasarımla Mazda’nın tasarım anlayışından biraz ilham almış gibi görünüyor.

 

Ön kısımda dinamik LED aydınlatma, geniş alt hava girişi ve oyuntulu kaput dikkat çekiyor. Yan profil neredeyse coupe benzeri bir görünüme ve daha hareketli bir omuz çizgisi ve kapılara sahip. Arka kısım stili Tarraco SUV’ye benzer tam genişlikte arka lambalar, çift egzoz çıkışları ve köşeli difüzör paneli ile geliyor.

 

Sofistike iç mekan

Mk4 Leon’un yeni Golf’ün teknolojilerini benimsemesi bekleniyor. Tam dijital kontrol paneli, yüksekte monte edilmiş multimedya ekranı, daha az fiziksel düğme ve dokunmatik yüzeyler öne çıkıyor.

 

Kabin stili dikişli yüzeyler, ortam aydınlatması ve benzeri detaylarla Formentor konseptinden ilham alıyor. Kabin daha konforlu ve geniş bir ortam sunarken, daha fazla pratiklik isteyenler için beş kapılı station wagon seçeneği de olacak.

 

Hibrit Performansı

Otomobil 1.0 ve 1.5 litre benzinli motorlar ve 1.6 litre dizel motor seçenekleriyle gelecek. Ayrıca 48v yarı hibrit sistem sunulacak. Bunlarla birlikte, plug-in hibrit versiyon da olacak. Cupra Formentor konseptinde hibrit sistem 245 hp güç çıkışına sahipti. Cupra Leon için 1.5 litre TSI motorlu hibrit versiyonun 50 km elektrikli sürüş mesafesi sunması bekleniyor.

 

Yeni Cupra Leon çift debriyajlı DSG şanzıman ve akıllı dinamik şasi özelliğiyle gelecek.

 

Rakipler ve Tanıtım

Leon’un ana rakipleri arasında VW Golf, Skoda Octavia ve kısmen Audi A3 olacak. Grup içerisinden bu rakiplerin yanı sıra model Ford Focus, Mazda3, Hyundai I30, Opel Astra, Honda Civic, Peugeot 308, Kia Ceed ve Toyota Corolla ile de rekabet edecek.

 

Yeni Leon’un Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması, satışların 2020 yılı ile birlikte başlaması bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 24 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo