Volkswagen’in Türkiye İhtimali Güçlendi

Ototeknikveri     25 Haziran 2019 10:22

Volkswagen bazı yanmalı motorlu modellerinin üretimini kaydıracağı yeni fabrikası için Türkiye’yi düşünüyor. Firma Almanya’daki üretim hatlarında elektrikli otomobillere ağırlık verecek.

Volkswagen’in Türkiye İhtimali Güçlendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in yeni fabrika için yer seçenekleri listesinde başlangıçta beş ülke vardı. Daha sonra bu liste Türkiye ve Bulgaristan olmak üzere ikiye düştü. Son üç ayda Volkswagen yetkilileri iki aday ülkeye de ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Volkswagen yönetim kurulu başkanı Herbert Diess geçen hafta Türkiye’deydi. Diess, fabrika yeri için Manisa’da incelemeler yaptı ve altyapı gerekliliklerini tespit etti, ayrıca Ankara’ya giderek devlet yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

 

Kaynaklar Volkswagen’in önümüzdeki iki hafta içinde Türkiye’de karar kıldığını açıklayabileceğini iddia ediyor. Söz konusu fabrika faaliyete geçtiğinde Seat Ateca ve Skoda Karoq gibi modeller burada üretilebilir. Manisa’da açılması beklenen fabrikanın yılda 300.000 araç üretim kapasitesi olacağı ve fabrika için 2 milyar euro yatırım yapılacağı da tahminler arasında.

 

Büyük otomotiv firmalarının Türkiye’ye yaptığı son önemli yatırım 1997’de Honda ve Toyota’nın yatırımları olmuştu. Manisa’ya gelecek Volkswagen üretim tesisi özellikle firma burada değeri yüksek modellerini üretmeye başladığında Türkiye ekonomisi üzerinde çok ciddi olumlu etkiler yapabilir.

Son Güncelleme : 26 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo