Volkswagen Amarok Portekiz Plajlarında Can Kurtarıyor

Ototeknikveri     10 Temmuz 2019 10:47

Bu yıl Portekiz'de bir plaja gidiyorsanız, renkli bir görünüme ve ekstra donanıma sahip bir Volkswagen Amarok görebilirsiniz. Gördüğünüz araç yerel bir sörfçüye ait değil, aslında plajdaki acil durumlara müdahale etmekle görevlendirilmiş 28 araçlık bir filonun parçası.

Volkswagen Amarok Portekiz Plajlarında Can Kurtarıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Portekiz Cankurtarma Federasyonu'nun SeaWatch projesini destekleyen Amarok filosu ülkenin sahil şeridinde kullanılacak. Amarok araçlar kurtarma malzemelerinden sörf tahtalarına, sedyelere, can yeleklerine, el fenerlerine ve acil durum ışıklarına kadar farklı işler için özel sistemler ile donatılmışlar. Her biri ayrıca bir defibrilatör ve fosforlu çıkartmalar ile geliyor.

 

SIVA (VW Ticari Araçlar Portekiz ithalatçısı) temsilcisi Joao Carrilho, “Bu projeyle Volkswagen Ticari Araçlar, Portekiz sahillerinde güvenliğe önemli bir katkıda bulunuyor. Ülkenin kıyı bölgelerindeki kaza oranı, Amarok filosunun da katkısı sayesinde, dünyadaki en düşük oranlardan biri.” dedi.

Can kurtarma görevinde çalışan Amarok kamyonetlerin yılda yaklaşık 300.000 km yapmaları bekleniyor. Plajlarda çalışan Amarok'lar gücünü 258 PS (254 hp / 189 kW) güç çıkışı ve 580 Nm tork üreten en yüksek seviye 3.0 litrelik V6 dizel motordan alıyor. Motora 4Motion dört çekişli sürüş sistemi ve sekiz ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor.

 

SeaWatch projesi 8 yıl önce başladı. O zamandan beri Amarok araçlar 2100'den fazla görevde bulundu ve 400'den fazla hayat kurtardı. Bu araçlar Almanya'daki plajlarda da kullanılıyor.

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo