Yeni Nissan Skyline, ProPilot 2.0 Sürüş Yardımıyla Geliyor

Ototeknikveri     18 Temmuz 2019 11:39

Nissan, Japonya pazarı için güncellenmiş Skyline sedan modelini ve onunla birlikte yeni ProPILOT 2.0 sürücü destek teknolojisini tanıttı.

Yeni Nissan Skyline, ProPilot 2.0 Sürüş Yardımıyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi ProPILOT 2.0'ın “navigasyonlu otoyol sürüşünü eller serbest tek şeritli sürüş yetenekleriyle birleştiren ilk sürücü yardım sistemi” olduğunu söyledi. Sistem, aracın navigasyon sistemi ile birlikte çalışıyor otoban girişinden çıkışına kadar kesintisiz sürüş için tasarlanmış.

 

Bu işlevleri kullanmak için, sürücünün tek yapması gereken navigasyon sisteminde varış noktasını ayarlamak ve önceden tanımlanmış bir rota seçmek. Otomobil bir otoyola girdiğinde, sürücülerden yarı otonom sürüş sistemini devreye sokmaları istenecek.

 

Nissan sisteme o kadar güveniyor ki, araç belirli bir şeritte sürerken eller serbest kullanıma izin veriyor ancak sürücülerin şeritleri manuel olarak değiştirmeleri gerekecek. Sistem ayrıca sürücünün dikkatini izliyor ve eğer sürücü bir uyarıya cevap vermezse, dörtlü flaşörleri yakıyor ve aracı yavaşça durduruyor.

 

ProPILOT 2.0'ın dahil edilmesinin yanı sıra, yeni Skyline, şirketin imzası niteliğindeki V-Motion ön ızgara gibi bazı küçük stil değişikliklerinden faydalanıyor. Arka kısımdaki yenilikler arasında özellikle yuvarlak arka lamba grafikleri dikkat çekiyor.

 

Müşteriler yeni bir Skyline'ı dört versiyon birinde satın alabiliyor: GT, GT Type P, GT Type SP ve 400R. Bunlardan sonuncusu adını ikonik R33 GT-R Nismo 400R modelinden alıyor ve çift turboşarjlı 3.0 litre V6 motorla geliyor. Bu, serideki en güçlü model ve 400 hp güç çıkışına, 475 Nm tork değerine sahip.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo