Skoda'dan Akıllı Klima Teknolojisi

Ototeknikveri     24 Temmuz 2019 11:39

Sıcak yaz günlerinde Skoda Scala için hazırladığı yeni bir klima özelliğini tanıttı.

Skoda'dan Akıllı Klima Teknolojisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirketin kompakt hatchback modeline getirilen akıllı klima özelliği, özel kabin filtresi ve hava kalitesi sensörü sayesinde saman nezlesi semptomlarıyla ve alerjilerle mücadele edecek.

 

Sistem polenleri filtreleyecek, öksürük, hapşırma ve kaşıntı semptomların azaltılmasına yardımcı olacak, böylece sürücü ve yolcuların uyuşukluğa neden olabilen alerji ihtiyaçlarına ihtiyacı ortadan kalkacak ya da azalacak.

 

Kullanıcıların araca girdiklerinde sistemi çalıştırmak için tek yapmaları gereken, camları kapalı tutmak ve hava geri dönüştürme modunda klimayı açmak olacak. Hapşırmaya neden olan hava parçacıklarını algılarsa, sistem kokpitin içine dışarıdan hava girişini otomatik olarak kapatabiliyor.

Scala'nın akıllı kliması aynı zamanda iç ve dış sıcaklık ve nemi izleyen çeşitli sensörlere sahip. Ayrıca, sistem güneş ışınlarının yoğunluğunu ve yönünü algılayan bir sensöre sahip, böylece daha verimli soğutma için aracın her bir tarafındaki hava sıcaklığını ayrıca ayarlayabiliyor.

Skoda'nın yeni kompakt hatchback'i Scala geçen yılın sonunda piyasaya sunuldu ve Volkswagen Grubu'nun MQB A0 platformu tarafından destekleniyor. Fabia ve Octavia arasında konumlanan model, Hyundai i30, Ford Focus, Renault Megane, Peugeot 308 ve Opel Astra gibi modellerle rakip.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo