Citroen C4’ün Halefi Elektrikli Olabilir

Ototeknikveri     06 Ağustos 2019 11:19

PSA’nın “Push To Pass” planı çerçevesinde C4 geri dönecek ancak yeni modelin elektrikli olması ve isminin değişmesi de gündemde.

Citroen C4’ün Halefi Elektrikli Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir Citroen sözcüsü Carscoops’a yeni modelin pilli elektrikli olacağını, böylece sınıfındaki Nissan Leaf ve Volkswagen ID.3. gibi diğer elektrikli otomobillerle rekabet edebileceğini söyledi. Modelde PSA’nın CMP modüler platformu kullanılacak. Bu platform Peugeot 208 ve Opel Corsa’da da bulunuyor.

 

Yeni C4 elektrikli seçeneğin yanı sıra benzinli ve dizel motorlarla da gelecek. Bu da Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane gibi benzerleriyle de hala rekabet edebilmesini sağlayacak.

Bunun yanı sıra, bilgi veren sözcü yeni C4 için “yeni Citroen C segmenti hatchback” ifadesini kullandı. Bu da modelin isminin değişebileceğine işaret ediyor olabilir.

 

Sözcü, “Yeni Citroen C segmenti hatchback benzinli, dizel ve elektrikli seçeneklerle ve PSA’nın yeni CMP platformuyla gelecek.” dedi.

Elektrikli modelin – kapalı ızgara, özel logolar ve tekerlekler dışında - diğerlerinden farklı bir tasarıma sahip olup olmayacağu sorulduğunda, PSA sözcüsü “Henüz bunun hakkında konuşmak için erken ancak bizim yaklaşımımız farklı motor seçeneklerine sahip ortak bir silüet sunmak. Sadece elektrikli otomobillere özel bir tasarım kullanmıyoruz.” yanıtını verdi.

 

Yeni nesil C4’ün ilk ne zaman ortaya çıkacağı da henüz bilinmiyor.

 

Not: Fotoğraflarda ikinci nesil C4 görülüyor.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo