Acura Type S Konsepti Yeni TLX Type S'e Işık Tutuyor

Ototeknikveri     14 Ağustos 2019 06:46

Bu ayın başlarında yapılan bir önizlemenin ardından Acura, Type S konseptini ortaya çıkardı.

Acura Type S Konsepti Yeni TLX Type S'e Işık Tutuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yaklaşan TLX Type S'yi önizlemek için tasarlanan konsept, “Hassasiyetle Üretilen Performans” sözünü verirken, bunu zarif ve şık bir tasarımla birleştiriyor ve Acura için cesur bir girişim.

 

Model belirgin Diamond Pentagon ön panjur ile agresif bir ön cepheye sahip. Ön panjur, ARX-05 Daytona prototipinden ilham alan “Chicane” gündüz sürüş farları ve Jewel Eye LED farlarla çevrili. Daha aşağıda, büyük hava girişlerini ve ön ucu saran şık karbon fiber ayırıcıyı görüyoruz.

 

Sportif stil, konseptin uzun kaputu ve eğimli ön camıyla arkaya doğru devam ediyor. Tasarımcılar ayrıca modele akıcı bir gövde, kaslı bir arka tampon ve dinamik bir tavan çizgisi vermiş. Dört pistonlu kaliperleri olan yüksek performanslı bir Brembo fren sistemi ile desteklenen 21 inç alaşım jantlar da dikkat çekiyor.

 

Arkada, konsept, karbon fiber spoyler ve kırışık orta kısmıyla özgün bir bagaj kapağına sahip. LED arka lambalar ve sportif bir arka cephe dikkat çekiyor. Bu kısımda ayrıca dört egzoz çıkışıyla çevrili bir karbon fiber difüzör var.

 

Acura performans özelliklerinden bahsetmedi, ancak konseptin “yüksek performanslı bir motoru” olduğunu öne sürdü. Bu oldukça belirsiz ancak Acura, Type S ismini canlandırmayı planladığını duyurduğunda, markaya özel bir turboşarjlı V6 motoru da duyurdu. Şirketin en yeni SH-AWD dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ile eşleştirilecek “yüksek performanslı bir motor” bekleniyor.

 

TLX Type S'nin ne zaman piyasaya sürüleceği belirsizliğini koruyor, ancak şirket önümüzdeki iki yıl içinde iki Type S versiyonu açıklamayı planladığını doğruladığı için fazla beklemeyeceğiz.

Son Güncelleme : 16 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo