Toyota, Daha Güçlü Supra Versiyonlarının Yolda Olduğunu Söyledi

Ototeknikveri     16 Ağustos 2019 04:53

Toyota, yeni Supra'nın bir dizi versiyonunu başlatacağını ve gelecekteki modellerin mevcut modelden daha güçlü olacağını onayladı.

Toyota, Daha Güçlü Supra Versiyonlarının Yolda Olduğunu Söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Supra'nın bu yılın başlarında piyasaya sürülmesinden bu yana, otomobilin sportif yeteneklerini öven ve dayandığı yeni BMW Z4 ile benzerliklerini eleştiren kişiler oldu. Her ikisi de anlaşılabilir bir bakış açısına sahip, ancak Supra'nın arkasındaki adam olan Tetsuya Tada, Autoblog ile yakın tarihli bir röportaj sırasında, yeni Supra'nın hikayesinin daha bitmediğini ve muhtemelen Z4 ile benzerliklerinin giderek azalacağını söyledi.

 

Markanın bazı takipçileri tarafından gündeme getirilen endişelerden biri, Z4 M40i'nin 3.0 litrelik, turboşarjlı, sıralı altı silindirli motorunun 382 hp güç çıkışı üretmesine rağmen, Supra'nın 335 hp ile yetinmesi gerekeceği. Tada ise daha fazlasının geleceğini söylüyor.

Yönetici, “Bir spor otomobil her yeni versiyonda daha fazla performans sunmalıdır.” dedi ve Supra için her yıl bir yeni versiyon çıkartabileceklerini söyledi. Autoblog, Toyota'nın yeni Supra'yı yaklaşık üç yıl içinde güncelleyebileceğini ve bunun gerçekleştiği sırada güç çıkışına yaklaşık 50 hp daha ekleyebileceğini düşünüyor. Bu da muhtemelen 420 hp ya da daha fazla bir rakam anlamına geliyor.

 

Tada, Supra'nın hangi versiyonlarının planlarda olduğunu söyleyemedi, ancak ilklerden birinin, daha fazla güç ve karbon seramik frenler de dahil olmak üzere yeni parçalara sahip, hafif, pist odaklı bir versiyon olacağını umuyoruz.

Planlarda olmadığını bildiğimiz bir versiyon ise altı ileri manuel şanzımanla donatılmış bir Supra. Toyota'nın Supra'ya daha sonra bir manuel seçenek ekleyeceği yönünde bir umut vardı, ancak Tada'ya göre, manuel vitesli, eğlenceli bir Toyota spor araba isteyen müşteriler "Toyota 86'yı seçmeli". Yeni Supra'nın cabrio bir versiyonu da en azından şimdilik beklenmiyor.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo