Lotus Evija Harika Bir Başlangıç Yaptı

Ototeknikveri     25 Ağustos 2019 09:45

Lotus geçen hafta 2019 Monterey Otomobil Haftası’nda Evija ile herkesi büyüledi. Otomobil Pazar günü Pebble Beach Concours d’Elegance’da da boy gösterdi.

Lotus Evija Harika Bir Başlangıç Yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyanın en güçlü hiper otomobili büyük ilgi görürken, koleksiyonerlerden de tam not aldı. Lotus, etkinlikte çok iyi sipariş rakamlarına ulaştığını hatta ABD için ayırdığı otomobillerin tamamının sipariş edildiğini belirtti.

 

Lotus CEO’su Phil Popham yeni modelin gördüğü ilgi için “Bu tam da umduğumuz güçlü başlangıç oldu. Evija harika ve sıra dışı bir otomobil. Lotus’u inovasyonda ve teknolojide öncü konumuna yeniden getirmek için tasarlandı. Şimdiden pek çok sipariş aldık, bu da bize gelecek yıl üretime geçtiğimizde hedeflediğimiz üretim rakamlarını gerçekleştireceğimize ilişkin güven verdi.” dedi.

130 adet üretilecek Evija 2.1 milyon dolar fiyatla satılacak. Otomobil 1966’dan beri Lotus’un ana tesisi olan İngiltere’deki Hethel fabrikasında üretilecek.

 

Evija toplam 1973 hp (2000 PS / 1471 kW) güç çıkışı ve 1700 Nm tork sunan dört elektrikli motorla geliyor. Otomobil 3 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve azami 320 km/s hız yapıyor.

Motorlar gücünü otomobilin ortasında konumlandırılmış lityum iyon pil paketinden alıyor. Otomobil tek şarjla 400 km gidebiliyor.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo