Mazda CX-30, Global Pazarlar İçin Meksika'da Üretilecek

Ototeknikveri     29 Ağustos 2019 09:54

Mazda'nın en yeni crossover modeli olan kompakt CX-30, Meksika'nın Guanajuato eyaletindeki Salamanca tesisinde üretilecek.

Mazda CX-30, Global Pazarlar İçin Meksika'da Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Karar, aynı fabrikada CX-30 ile aynı platformu paylaşan yeni nesil Mazda3 sedan'ın da üretilmesi nedeniyle şaşırtıcı değildir. Japon otomobil üreticisi henüz resmi bir açıklama yapmamasına rağmen, Autonews Mexico, Eylül ayında üretim başlangıcına dair bir duyuru yapılabileceğini bildirdi.

 

Salamanca, Mazda'nın Japonya dışındaki ilk üretim tesisi ve Meksika'nın 45 ülke ile ticari anlaşmaları bulunması, ayrıca Orta ve Güney Amerika'ya, Avrupa'ya, ABD'ye ve Kanada'ya araç gönderecek uygun bir konuma sahip olması nedeniyle seçildi.

Mart ayında, yeni CX-30'un Cenevre Otomobil Fuarı'nda gösterime girmesi üzerine, Mazda Başkanı ve CEO'su Akira Marumoto, aracın şirketin en önem verdiği tesislerde üretileceğini, Meksika'nın da onlardan biri olabileceğini belirtmişti.

 

Salamanca fabrikası yılda 140.000 araç üretme kapasitesine sahip. 2014 yılında açıldığından bu yana, tesis Mazda2 hatchback, Mazda3 sedan ve hatchback ve Mazda2 tabanlı Toyota Yaris sedan üretimi yapıyor. Geçen yıl, fabrikada Mazda2 sedan üretimine de başlandı.

Mazda Meksika yöneticisi Miguel Barbeyto'ya göre, Salamanca'da yapılan CX-30 modelleri Meksika dahil tüm dünya pazarlarında satılacak.

 

Kompakt crossover, CX-3 ve CX-5 arasında konumlandırılacak ve en son nesil Skyactiv benzinli ve dizel motorların yanı sıra hibrit bir seçenek sunacak. Altı ileri manuel ve altı ileri otomatik şanzımanların yanı sıra dört çekişli versiyonlar da mevcut olacak.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo