BMW Plug-in Hibrit X5 xDrive45e Modelini Piyasaya Sürdü

Ototeknikveri     03 Eylül 2019 12:32

BMW, Avrupa'da X5'in dördüncü nesil eDrive teknolojisini kullanan yeni plug-in hibrit xDrive45e versiyonunu piyasaya sürdü.

BMW Plug-in Hibrit X5 xDrive45e Modelini Piyasaya Sürdü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

X5'in bilinen şeklini sürdüren bu versiyonda 282 hp gücünde, 3.0 litre, sıralı altı silindirli motorla birlikte 110 hp elektrikli motor bulunuyor. Böylece sistemin toplam güç çıkışı 388 hp (394 PS), tork 600 Nm oluyor.

 

İki motora dört çekişli sürüş sistemi ve sekiz vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor. Şarj portu ise sol ön çamurlukta bulunuyor. Bunun dışında, bazı logolar dışında, X5 xDrive45e modelini yanmalı motorlu kardeşlerinden ayıran başka bir şey yok.

 

BMW otomobilin 5.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaştığını ve azami 235 km/s hıza çıktığını iddia ediyor. Elektrikli sürüş modunda otomobil 67 - 87 km arası sürüş menziline sahip (WLTP prosedürüne göre) ve azami hız 135 km/s.

 

Elektrikli güç aktarma sistemi, daha akıllı enerji yönetimi ve daha yüksek verimlilik için 24 kWh lityum-iyon pil paketi ve BMW'nin en yeni güç elektroniği ile destekleniyor. Bagaj bölmesi yanmalı motorlu X5 modellerine göre 150 litre daha küçük, ancak tüm koltuklar dik konumda iken hala 500 litre gibi tatmin edici bir bagaj kapasitesi sunuyor.

 

Plug-in hibrit X5, havalı süspansiyon ve standart olarak elektronik kontrollü amortisörler ile birlikte gelirken, BMW opsiyonel dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi de sunuyor. Otomobil aynı zamanda akustik yaya korumasına sahip, yani elektrik modunda çalışırken - motor sesi olmadığı için - yakındaki yayaları uyarmak için bir ses çıkarıyor.

Son Güncelleme : 05 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo