Volkswagen Yeni Logosunu ve “Sesli Logo”sunu Tanıttı

Ototeknikveri     11 Eylül 2019 09:16

Volkswagen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeniden tasarlanan logosunu tanıttı.

Volkswagen Yeni Logosunu ve “Sesli Logo”sunu Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Öncekinden daha retro ve basit görünen yeni Volkswagen logosu düz ve iki boyutlu bir tasarıma sahip. Logonun daha temiz olması, az ve öz bir stil sunması hedeflenmiş. Volkswagen aynı zamanda logonun esnek olduğunu ve dijital uygulamalar düşünülerek tasarlandığını belirtti. Gelecekteki otomobillerde aydınlatmalı bir logo kullanılacak.

 

Yeni logo kutlama için Volkswagen’in Wolfsburg’daki merkez binasına yansıtıldı. Logonun her yerde değiştirilmesi bir süre alacak ve bu anlamda sektör genelindeki en büyük projelerden birisi olacak.

Volkswagen 154 ülkede faaliyet gösteriyor, bunu göz önüne alınca neden logo değişikliğinin bu kadar büyük bir proje gerektirdiği anlaşılıyor. Dünya çapında 70.000 logo değiştirilecek. Bunlar 10.000 bayi ve servis merkezini de kapsıyor. Gelecek yılın ortalarında değişikliğin tamamlanması bekleniyor.

Logo oldukça basit görünüyor ancak tasarımın değiştirilmesi oldukça karmaşık bir süreç gerektirmiş. Firma bünyesinden 19 ekip ve dışarıdan 17 ajans projeye dahil olmuş.

Volkswagen ayrıca ilk kez bir “sesli logo” da tanıttı. Firma bununla akustik anlamda da benzersiz bir kimliğe sahip olmayı hedeflediğini belirtti.

 

Volkswagen Baş Tasarımcısı Klaus Bischoff yeni logonun tasarlanmasında önemli bir rol oynadı. Bischoff “Yeni marka tasarımında, e-mobilitenin duygusal sunumunda otantik bir iletişim platformu oluşturduk.” dedi.

Son Güncelleme : 12 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo