Yeni Renault Zoe EV Avrupa’da 395 km Menzille Çıktı

Ototeknikveri     15 Eylül 2019 11:04

Renault Avrupa’da yeni elektrikli Zoe şehir otomobilini sunuyor. Dışarıdan ve içeriden kapsamlı şekilde yenilenen model, kıtanın en çok satan elektrikli otomobili ünvanını Tesla Model 3’ten geri almaya çalışacak.

Yeni Renault Zoe EV Avrupa’da 395 km Menzille Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilenen Renault Zoe artık daha güçlü bir elektrikli motora sahip. Motorun güç çıkışı 133 hp (1135 PS) ve 245 Nm torka sahip. Daha büyük 52 kWh pil paketiyse sürüş mesafesini WLTP prosedürüne göre 395 km’ye çıkartıyor.

 

Yeni motor ile Zoe 10 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, azami hızıysa 140 km/s. Renault önceki modelden gelen 108 hp elektrikli motoru da sunmaya devam edecek.

 

Küçük elektrikli otomobil hızlı şarja da uyumlu. Bu da 50 kW DC şarj ile aracın 30 dakikada 145 km sürüş mesafesi kazandığı anlamına geliyor. 22 kW şarj ile 1 saatte 126 km sürüş mesafesi elde ediliyor. 7 kW duvar prizi ile pilin tamamının dolması 9 saat 25 dakika alıyor.

 

Yeni Renault Zoe’nin iç mekanındaki değişiklikler de çarpıcı. Kabinde daha kaliteli materyaller ve yeni konsol tasarımı kullanılmış. Kişiselleştirilebilir kontrol paneli 10 inç büyüklüğünde, yeni dikey multimedya sistemiyse Android Auto ve Apple CarPlay desteğiyle geliyor. Ayrıca akıllı telefonlar için kablosuz şarj pedi ve iki USB portu bulunuyor.

 

Renault’nun yeni elektrikli otomobili en güncel sürüş yardım teknolojilerine de sahip. Bunlar arasında Şerit Koruma Asistanı, Otomatik Acil Fren, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Hız Limiti Aşımını Önleme, Kör Nokta Uyarısı, Trafik İşaretleri Tanıma gibi sistemler bulunuyor.

 

Yeni Renault Zoe siparişe açıldı. İlk teslimatlar ise yıl sonuna doğru başlayacak.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo