Volkswagen Elektrikli Otomobil Teknolojilerini Rakipleriyle Paylaşmaya İstekli

Ototeknikveri     06 Ekim 2019 07:24

Volkswagen Grubu “PPE” (Premium Platform Electric) adını verdiği mimarisini gelecekteki Porsche ve Audi’nin elektrikli modellerinde kullanacak. Grup bu teknolojiyi dışarıdan rakipleriyle de paylaşmayı düşünüyor.

Volkswagen Elektrikli Otomobil Teknolojilerini Rakipleriyle Paylaşmaya İstekli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin ürün geliştirme yöneticisi Ulrich Widmann, PPE mimarisine başka firmalardan da ilgi olduğunu belirterek, “Kesinlikle çok ilgi var. Görüşmelere devam ediyoruz. Teknolojiyi paylaşarak maliyet tasarrufu yapmak ve sürümden avantaj sağlamak elektrikli otomobillere geçişi hızlandırmak için belki de tek yol olabilir. Bunun hem ekonomik hem de ekolojik faydaları var.” dedi.

 

Audi yöneticisi bu açıklamasına karşın hangi üreticilerin PPE platformunu istediğine ilişkin herhangi bir isim vermedi.

 

Bloomberg’den analist Michael Dean’e göre, Aston Martin, McLaren ve Maserati PPE ile ilgilenen üreticiler arasında olabilir. Dean bunlar gibi küçük ve lüks elektrikli otomobil üreticilerinin yanı sıra BMW ve Mercedes-Benz’in de talipler arasında olabileceğine dikkat çekti.

Volkswagen zaten Ford ile ana elektrikli otomobil platformunu paylaşmak için anlaşma imzaladı. Bu anlaşmanın altı yıl içinde 10 ila 20 milyar dolar arasında bir değer kazanacağı düşünülüyor.

 

Audi 2025’e kadar 30 elektrikli ve hibrit model çıkartmayı planlıyor. Bunların üçte ikisi tam elektrikli olacak. Kısa süre önce Audi bu tipte bir e-Tron elektrikli konseptinden teaser yayınladı. Yeni ve gizemli konsept A7 Sportback ile benzer boyutta ve PPE platformunu kullanacak.

Zaman içinde A3 gibi giriş seviyesi modeller dahil Audi’nin tüm modelleri elektrikli ya da hibrit olacak.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo