Euro NCAP Yeni BMW 1 ve 3 Serisi, Peugeot 208 ve Jeep Cherokee’yi Test Etti

Ototeknikveri     13 Ekim 2019 07:05

Euro NCAP yeni nesil BMW 1 Serisi, BMW 3 Serisi, Peugeot 208 ve Jeep Cherokee testlerinin sonuçlarını yayınladı.

Euro NCAP Yeni BMW 1 ve 3 Serisi, Peugeot 208 ve Jeep Cherokee’yi Test Etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW modelleri 5 yıldızlı güvenlik notu almayı başardı ve güvenlik uzmanları BMW 1 Serisi’nin kafa korumasında “iyi” not alsaydı daha da yüksek bir puan elde edebileceğini belirtiyor. BMW 3 Serisi Yetişkin ve Çocuk yolcu korumasında sırasıyla 97 ve 87 puan, Yaya korumasında 87 puan, Güvenlik Asistanları’nda 76 puan aldı. 1 Serisi’nin bu kategorilerdeki puanları sırasıyla 83, 87, 76 ve 72 oldu.

 

Euro NCAP Gene Sekreteri Michiel van Ratingen, sonuçları değerlendirirken “Almanya ve diğer piyasalardan lüks markaların çok yüksek standartlar koyduklarını ve beş yıldız aldıklarını görmek güzel. BMW müşterileri en yüksek güvenlik standartlarına sahip bir otomobil kullandıklarına emin olabilirler. Protokollerimiz giderek zorlaşsa da BMW yüksek puan almayı sürdürüyor.” dedi.

Bundan 7 yıl önce eski protokole göre test edilen Peugeot 208 en yüksek notları almıştı. Yeni model ise günümüz protokolünde beş yıldızı kaçırarak dört yıldızda kaldı. Yarı kompakt model 56 puan aldığı Yaya güvenliği dışında aslında tüm kategorilerde başarılıydı. Peugeot 208, Yetişkin ve Çocuk yolcu korumasında sırasıyla 91 ve 86, Güvenlik Asistanları’nda 71 puan aldı.

Jeep Cherokee de son testlerden dört puan aldı. Cherokee Yetişkin ve Çocuk yolcu korumasında sırasıyla 80 ve 78 puan, Yaya korumasında 56 puan, Güvenlik Asistanları’nda 69 puan aldı. Euro NCAP bu sonuçları iyi ancak sıradan olarak niteledi, yine de geçen yıl sadece bir yıldız alabilen Wrangler’a kıyasla çok büyük gelişme sağlandığını belirtti.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo