Yeni VW T-Roc R Çok İddialı

Ototeknikveri     14 Ekim 2019 11:42

Volkswagen yeni T-Roc R modelini Avrupa piyasalarında yarı kompakt SUV ailesinin en yüksek performanslı üyesi olarak satışa sundu. Yeni T-Roc R güç aktarım organlarını Golf R ile paylaşacak.

Yeni VW T-Roc R Çok İddialı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni VW T-Roc R markanın bir “R” versiyonuna sahip ilk SUV’si olacak. Otomobil kaputunun altında 296 hp (300 PS) güç çıkışı ve 400 Nm tork değerine sahip 2.0 litre turboşarjlı motorla geliyor. Motor dört çekişli sürüş sistemi ve yedi vitesli DSG çift debriyajlı otomatik şanzımanla çalışıyor.

 

T-Roc R bu donanımla sadece 4.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 250 km/s.

 

Şasi alçaltılmış spor süspansiyon, daha büyük frenler, progresif direksiyon ve devre dışı bırakılabilen elektronik stabilite kontrolüyle geliyor. Ayrıca Akrapovic tarafından yapılan, opsiyonel “R” Performance Titanium egzoz sistemi T Roc R otomobilinin dörtlü egzoz çıkışlarından etkileyici ve sportif bir ses duymak isteyenleri bekliyor.

 

Beklendiği gibi yeni VW T-Roc R daha agresif bir görünüme sahip. R stili tamponlar, özgün hava girişleri ve modele özel gündüz farları bu görünüme katkı sağlıyor. LED arka lambalar koyu kırmızı lamba yuvaları ile dikkat çekiyor. Yeni modelle birlikte 18 inç alaşım jantlar standart olarak sunuluyor, bunun yanı sıra 19 inç koyu grafit jantlar da tercih edilebiliyor.

 

İç mekanda ön yolcular için vücudu saran konforlu koltuklar, 8 inç dokunmatik multimedya sistemi ekranı ve App-Connect, dijital kontrol paneli ve deri kaplı spor direksiyon simidi bulunuyor. Müşteriler kablosuz şarj podu, dur & git adaptif seyir kontrolü, trafik sıkışıklığı asistanı ve arkadan geçen trafik uyarısı gibi özellikleri de otomobile ekleyebiliyor.

 

Yeni VW T-Roc R Almanya’da 43.995 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Otomobilin fiyatı Golf R modelinden 2290 euro daha düşük.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo