Yeni 2021 Kia Optima / K5 Aralık’ta Geliyor

Ototeknikveri     29 Ekim 2019 08:25

Kia yeni 2021 K5/Optima orta boy sedan modelinden ilk çizimleri yayınladı.

Yeni 2021 Kia Optima / K5 Aralık’ta Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aralık ayında tanıtılması beklenen üçüncü nesil model iç mekanda ve dışarıda tamamen yeni bir tasarıma sahip olacak. Firmaya göre yeni Kia Optima bir sedan modelden cesur tasarım bileşenlerine sahip şık bir fastback’e dönüşecek. Model bu sayede “yoğun ve fütüristik bir imaja” sahip olacak.

 

Eğimli tavan çizgisinin yanı sıra en dikkat çekici stil değişiklikleri arasında agresif farlar ve girintili ön panjurun hakim olduğu yeni ön yüz de bulunuyor. Kia birbiriyle bütünlük oluşturan bu öğeleri “Kaplan Yüzü” olarak tanımlıyor ve markanın yeni nesil tasarımı olarak gelecekteki modellere de uygulanacağını söylüyor. Farlar ve arka lambalar bir “kalp atışı” şeklinde görünüyor, özellikle öndeki gündüz farlarında bu daha belirgin.

Arkada aydınlatma şeridinin birleştirdiği arka lambalar farklı bölümlerden oluşan ışık imzasıyla dikkat çekiyor. Çizimler alışılmışın dışındaki C sütununu da gösteriyor. Bunlar sadece çizim olsa da, 2021 Optima’nın mevcut modelden çok daha az geleneksel görüneceği ortada.

 

İç mekan için Kia sürücü odaklı bir yaklaşım belirlemiş, geniş ve ferah bir mekan yaratmış. Konsolda tamamen dijital kontrol paneli ve sürücüye dönük, geniş ana ekran görülüyor. AVN (Ses Video Navigasyon) sistemi üç boyutlu ana ekranla fütüristik görüntüleme kalitesi sunuyor.

Üçüncü nesil Kia Optima Aralık ayında Kore’de tanıtılacak, daha sonra Kuzey Amerika’da da piyasaya sürülecek.

Son Güncelleme : 30 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo