2020 Mazda CX-9 Daha Fazla Özellikle Yenilendi

Ototeknikveri     01 Kasım 2019 10:41

Mazda, 2020 model yılı için ABD'ye özel CX-9 modelini hafifçe revize ederek yeni donanımlar ekledi ve fiyat listesini güncelledi.

2020 Mazda CX-9 Daha Fazla Özellikle Yenilendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2,5 litrelik turboşarjlı motor şimdi fazladan 14 Nm tork üretiyor (toplam 434 Nm) ve 250 HP güç çıkışına sahip. Bu motor altı ileri otomatik şanzıman ve Signature donanım seviyesinde standart olan, serinin geri kalanında ise opsiyonel i-Activ dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirildi.

 

Dört çekişli sürüş sistemiyle eşleştirildiğinde, 2020 CX-9, Mazda'nın yeni off-road çekiş asistanı özelliği ile sunulan ilk araç. Sistem normal çekiş kontrolünün yerini alıyor ve tekerleklerde kayma olduğunu hissettiğinde torku azaltıp fren gücünü artırarak hala yerde olan tekerleklere daha fazla güç aktarıyor, böylece gerekli durumlarda aracın çekişini yeniden kazanmasına yardımcı oluyor. G-Vectoring Control Plus özelliği de standart olarak geliyor.

Diğer yenilikler arasında, uzun yolculuklarda konforu artıran isteğe bağlı ikinci sıra kaptan koltuklarının da eklenmesi yer alıyor. Mazda ayrıca Grand Touring ve Signature modellerine elektrikli bagaj kapağını da ekledi.

 

Donanım açısından, giriş seviyesi CX-9 Sport, sürücü tarafında elektrikli ayarlı ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı yan aynalar, gün batımı/doğumuna duyarlı farlar ve yağmur algılayıcı silecekler, Uzun Far Kontrolü ve gri metalik görünümlü 18 inç alüminyum alaşımlı jantlarla oldukça zengin. Ayrıca otomobil LED dış lambalar, arkada karartılmış cam, 7 inç multimedya sistemi, Bluetooth, 3 bölgeli klima kontrolü, geri vites kamerası, anahtarsız giriş ve çalıştırma ve benzeri özelliklerle geliyor.

Yeni modelde i-Activsense güvenlik özellikleri standart bulunuyor ve Şeritten Ayrılma Uyarısı, Şeritte Kalma Yardımı, Kör Nokta İzleme, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı, Yaya Algılama ile Gelişmiş Akıllı Şehir Freni Desteği, Çarpışma Uyarısı, Akıllı Fren Desteği ve radar seyir kontrolünü içeriyor.

 

2020 CX-9 Sport için fiyatlandırma, önden çekişli sistemle 33.790 $ ve dört çekişli sistemle 35.690 $, CX-9 Touring ise sırasıyla 35.610 $ ve 37.510 $ tutarında. Touring modeli, 9 inç multimedya sistemi, Apple CarPlay, Android Auto, deri döşeme, elektrikli bagaj kapısı, ayrıca elektrikli ayarlanabilir ve yatırılabilir ikinci sıra koltuklarıyla sunuluyor. Touring Premium Paketi; elektrikli ayarlanabilir sunroof, Bose lüks ses sistemi, 3 aylık deneme aboneliğiyle SiriusXM, üçüncü sırada iki USB bağlantı noktası, ikinci sırada camlarda özel güneşlik, ön ve arka park sensörleri ve LED sis lambalarını içeriyor. Bu paket 2100 dolar karşılığında eklenebiliyor.

CX-9 Grand Touring, önden çekişli sürüş sistemiyle 41.450 dolar, 4x4 ile 43.350 dolar fiyatla satın alınabiliyor. Ayrıca opsiyonel ısıtmalı ikinci sıra kaptan koltukları eklenebiliyor. Arka koltukta oturanlar orta konsolun arka tarafında bulunan kontrolleri kullanarak istedikleri klima ve havalandırma ayarlarını yapabiliyor.

Son olarak, CX-9 Signature 46.115 dolar'dan başayan fiyatlarla alınabiliyor, sadece 4x4 sistemle kullanılabiliyor ve yukarıda belirtilen ikinci sıradaki bireysel koltukların yanı sıra ekstra depolama alanı ve iki USB şarj portuna ve bardak tutucuya erişim sağlayan bir orta konsol da sunuyor. Revize edilen iç döşeme, Deep Chestnut ve Parchment Nappa deri gibi seçeneklerle sunuluyor. Mazda modele ayrıca Soul Red Crystal dış cephe boyası seçeneğini de ekliyor.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo