FCA, Avrupa Minicar Segmentini Tamamen Bırakmak İstiyor

Ototeknikveri     07 Kasım 2019 08:56

Fiat Chrysler Automobiles, artan geliştirme maliyetleri ve daha zorlu emisyon düzenlemelerinden dolayı Avrupa'nın minicar segmentinden tamamen vazgeçmeyi planlıyor.

FCA, Avrupa Minicar Segmentini Tamamen Bırakmak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FCA CEO'su Mike Manley'e göre, firma Fiat'ın minicar müşterisini B segmentine (alt kompakt) kaydırmak istiyor, bu da Panda'nın ve hatta trende uygun retro tarzı 500'ün bir Ford Fiesta rakibi lehine sonlandırılabileceği anlamına geliyor. Autonews Europe'a göre Manley, tüm bunların ne zaman gerçekleşebileceği konusunda bir zaman çizelgesi belirtmedi.

 

Yönetici, “Çok yakın gelecekte, daha yüksek hacimli, daha yüksek kar marjına sahip bir segmente odaklanacağımızı göreceksiniz ve bu girişim minicar segmentinden uzaklaşmayı da içerecek.” dedi.

 

Giderek artan kayıplar

FCA, bu yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa'da 55 milyon euro zarar (61 milyon $) kaydetti. Manley, Fiat’ın Avrupa’daki “ticari zorluklarının” düşük marjlı minicar segmentine çok fazla odaklanmasından kaynaklandığını, ayrıca modellerinin yaş ortalamasının sektör ortalamasının üstünde olduğunu belirtti.

 

Fiat muhtemelen geçen sene sonlandırdığı Punto'yu yepyeni bir modelle yeniden canlandıracak ve yarı kompakt segmentine geri dönecek. Punto İtalyan markanın Avrupa'da en çok satan modeliydi.

 

Manley, B segmentinin Avrupa'nın en büyüğü olduğunu ve “A segmentinden çok daha yüksek bir kâr havuzu” olduğunu kabul ediyor.

 

Ancak, yönetici Fiat'ın hangi yeni modellerle çıkacağı ya da Panda'nın ve 500'ün geleceği hakkında yorumda bulunmadı.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo