2020 Kia KX3: Seltos’un Çin Versiyonu Çıktı

Ototeknikveri     24 Kasım 2019 07:35

Kia mevcut KX3’ün yerine hazırladığı yeni nesil modeli 2019 Guangzhou Otomobil Fuarı’na getirdi.

2020 Kia KX3: Seltos’un Çin Versiyonu Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Diğer piyasalarda Seltos adıyla bilinen küçük crossover ön ve arka kısımlarda bazı küçük değişikliklerle gelirken iç mekanı aynı şekilde devam ediyor. İçeride 10.25 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve Sound Mood Lighting ambiyans aydınlatması bulunuyor.

 

Amerikan versiyonu Seltos iki motorla sunuluyor: 2.0 litre doğal emişli 146 hp ve 1.6 litre turbo 175 hp motor. Her iki seçenek de 7 vitesli DCT şanzımana bağlı. Çin’de KX3 113 hp (115 PS / 85 kW) 1.5 litre benzinli motor ve 8 vitesli otomatik şanzımanla geliyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketimi 5.4 litre/100 km.

 

Sürücü Dikkat Asistanı, İleri Çarpışma Asistanı ve elektrikli park freni gibi özellikler İleri Sürüş Yardım Sistemleri paketi dahilinde gelyor. Bunlara UVO Connect telematik sistemi eşlik ediyor.

 

Elektrikli K3

KX3’e ek olarak, Kia K3’ün pilli elektrikli versiyonunu da tanıttı. Bu model Kuzey Amerika’da Forte adıyla biliniyor. Sedan model Guangzhou Otomobil Fuarı’nda sergileniyor ve sadece Çin piyasasıyla sınırlı olacak. Model burada yanmalı motorlu ve plug-in hibrit versiyonlara katılacak. Detaylar henüz açıklanmadı ancak otomobil görünüm bakımından serinin geri kalanıyla aynı.

 

1 Aralık’a kadar devam edecek fuarda çok dikkatleri çeken bir otomobil de Futuron konsepti oldu. Yeni bir tasarım dili benimseyen konsept markanın gelecekteki elektrikli modellerine de ışık tutuyor. Konsept tüm senaryolarda otomobili kontrol edebilen 4. seviye otonom sürüş sistemiyle geliyor ancak buna rağmen direksiyon ve pedalları bulunuyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo