Audi e-Tron Güncellendi: Daha Uzun Sürüş Mesafesi, Daha Fazla Verimlilik

Ototeknikveri     29 Kasım 2019 09:23

Audi e-Tron elektrikli SUV için daha uzun sürüş mesafesi ve daha fazla verimlilik sağlayan bir teknik güncelleme yaptı.

Audi e-Tron Güncellendi: Daha Uzun Sürüş Mesafesi, Daha Fazla Verimlilik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncelleme, e-Tron 55 Quattro’nun gelecekteki örneklerinin tam şarjla 436 km (öncekinden 25 km daha fazla) sürülebileceği anlamına geliyor.

 

Artan sürüş mesafesinde, fren kaliperlerinin disklere yakınlığından kaynaklanan artık fren torkunu azaltan yeni tekerlek freninin katkısı var. Ek olarak, sürüş sistemi normal sürüşte tamamen elektrikten ayrılan ön motor sayesinde daha verimli hale gelmiş.

Yeni e-Tron modelinin pil paketi 95 kWh kapasiteli ve bunun 86.5 kWh kadarı kullanılabiliyor. Audi ayrıca soğutma sistemine daha fazla verimlilik için değişiklikler uygulamış. Pompa artık daha az enerji kullanıyor, standart ısı pompası ise dışarıdaki sıcaklığa göre değişen şekilde sürüş mesafesini %10 artırabiliyor.

 

Güncellenen e-Tron ayrıca gelişmiş bir enerji geri kazanım sistemine sahip ve sistem sürüş mesafesini %30’a kadar artırabiliyor. Artık üç geri kazanım aşaması arasındaki fark daha fazla ve daha agresif ayarda sürücü daha belirgin bir “tek pedal” hissi yaşıyor.

Audi e-Tron’u daha önce satın alan müşteriler de S-Line paketi seçeneğini kullanabilecekler. Paket 20 inç tekerlekler, daha sportif havalı süspansiyon ve daha biraz daha agresif bir dış görünüm veriyor. Ön tampon ve arka difüzör daha şık görünümle geliyor.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir34122 bu araba da uzun yolda iyi duruyor ancak ben 2019 peugeot 3008 ile yeni bir uzun yol seyehate çıktım inanılmaz rahat ve konforlu bir yolculuktu

    04 12 2019 03:47 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo