Mercedes-Benz Otomobillerdeki Renault Dizel Motorlar Geri Çağırılıyor

Ototeknikveri     02 Aralık 2019 09:55

Daimler, bazı Mercedes-Benz kompakt modellerini bu otomobillerdeki Renault dizel motorlar nedeniyle geri çağırabilir.

Mercedes-Benz Otomobillerdeki Renault Dizel Motorlar Geri Çağırılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Der Spiegel’e göre, Almanya hükümeti şu anda bahsi geçen otomobillerdeki küçük dizel motorlarda bulunan “şüpheli yazılımlar” üzerinde inceleme yapıyor. Bir diğer Alman yayını olan Handelsblatt ise bu motorların Mercedes A-Serisi ve B-Serisi modellerinde kullanıldığını ancak Smart otomobillerde yer almadığını yazdı.

 

Renault motorlarında hile yazılımı olduğunu kabul etmiyor ve Daimler’e verdiği motorların Mercedes-Benz mühendisleri tarafından programlandığını söylüyor.

 

Henüz hangi model yılına ait otomobillerin incelendiği bilinmiyor. Yeni nesil A-Serisi’nin de geri çağırmaya dahil olup olmayacağı net değil. Bu modelde de Renault tarafından yapılan turboşarjlı 1.5 litre dizel motor kullanılıyor.

 

Alman otomobil üreticisi konu hakkında yorum yapmadı, sadece geri çağırma talebine uyacağını belirtti. Daimler daha önce de yasa dışı dizel yazılımı nedeniyle 1 milyar dolar ceza ödemişti.

 

2017 yılının Mayıs ayında Daimler ofisleri yetkililer tarafından basılarak inceleme yapılmış, 280.000 C-Serisi ve E-Serisi otomobilde yasa dışı yazılım olduğu tespit edilmişti. Bunun sonucunda 2018’de 700.000 otomobil geri çağırıldı ve bunların içnde 60.000 GLK modeli de vardı.

 

Daimler ABD hükümeti tarafından da soruşturuluyor ve New Jersey eyaletinde şirket hakkında bir toplu dava sürdürülüyor.

 

Son Güncelleme : 02 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo