Volkswagen’e Yine Dizel Baskını

Ototeknikveri     06 Aralık 2019 07:55

Volkswagen’de dieselgate skandalı yıllardır bitmek bilmiyor. Alman güvenlik güçleri EA 288 motor serisiyle ilgili soruşturma kapsamında firmanın Wolfsburg’daki merkezini bastı.

Volkswagen’e Yine Dizel Baskını
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters’e göre, baskında EA 288 motor serisiyle ilgili belgeler arandı. EA 288, dieselgate skandalının odak noktası olan EA 189 motor serisinin yerine gelmişti.

 

Soruşturma hakkında şimdilik çok az şey biliniyor ancak Volkswagen yayınladığı açıklamada soruşturmanın münferit çalışanları hedef aldığı belirtildi. Firma oldukça vahim görünmesine rağmen operasyonu küçümseyerek, iddiaların aksine soruşturmadan olumsuz bir sonuç çıkacağını düşünmediklerini söyledi.

 

Volkswagen aynı zamanda EA 288 motorda bir hile yazılımı bulunmadığını ve emisyon standartlarına tamamıyla uyduğunu belirtti. Firma geçmişte de, tüm ayrıntılar ortaya çıktığı halde bile, hile yazılımını inkar etmişti.

 

Şimdilik hangi çalışanların hedef alındığı bilinmiyor ancak eski Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn 2018’de ABD’de komplo ve yolsuzluktan suçlu bulunmuştu. Bu dava Volkswagen için oldukça küçük düşürücüydü. Winterkorn’un emisyon hilesini 2014 yılında öğrendiği ancak diğer yöneticilerle durumun gizlenmesi ve ABD’li yetkililerin kandırılması konusunda anlaştığı ortaya çıkmıştı.

 

Volkswagen o dönemde hile yazılımının bütün detaylarını ortaya koyan slaytlar hazırlandığı halde bile söz konusu hile yazılımını inkar etmişti. 2015 yılında bir Volkswagen çalışanı sadece yöneticilerden gelen emirleri uyguladığını, suçsuz olduğunu söyleyerek firmanın 2.0 litre TDI motorlarında hile yazılımı kullanıldığını itiraf etmiş ve skandal böylece ortaya çıkmıştı. Bu olaydan bir ay sonra Volkswagen de gerçeği itiraf etti.

 

Firmanın geçmişteki eylemleri bugünkü inkarlarına karşı da güven yaratmıyor ancak Volkswagen skandalı artık geride bırakmak istiyor. Skandal bugüne kadar Volkswagen Grubu’na 33 milyar dolara mal oldu.

 

Son Güncelleme : 06 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo