Mazda MX-5 Yeni Renkleriyle 2020 Yılı İçin Güncellendi

Ototeknikveri     12 Aralık 2019 09:33

Mazda MX-5 Miata (Japonya’da Roadster adıyla satılıyor) 31. üretim yılında bir dizi güncelleme alacak.

Mazda MX-5 Yeni Renkleriyle 2020 Yılı İçin Güncellendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay Tokyo Otomobil Fuarı’nda ön gösterimi yapılan 2020 model yılı Mazda Roadster, kendi ülkesinde 5 Aralık’tan bu yana sipariş edilebiliyor, diğer piyasalarda ise 2020 yılının başlarında piyasaya çıkacak. Modelin Avustralya’da da satılacağı açıklandı ancak Avrupa ve ABD piyasaları için henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

Modeldeki en önemli yeniliklerden birisi yeni Polymetal Grey Metallic dış cephe boyası. Bu rengi ilk olarak geçtiğimiz aylarda yeni Mazda3 hatchback modelinde görmüştük. Bu yeni renk metalin sert görünümüyle plastiğin parlak yumuşaklığıyla birleştiriyor ve MX-5’in akışkan formunu vurguluyor.

 

Japonya’da Mazda Roadster ayrıca opsiyonel Silver Top versiyonuyla sunuluyor ve bu versiyonda gri renkte açılabilir tavan, kaporta renginde ayna kapakları ve 16 inç parlak alüminyum tekerlekler geliyor.

 

Bunları istemiyorsanız Mazda, Rays ile birlikte geliştirdiği yeni 16 inç dövme alüminyum tekerlekler de sunuyor. Bu tekerlekler ağırlığı 3 kg azaltıyor ve gelişmiş sürüş dinamiklerine katkı sağlıyor. Yeni Rays tekerlekleri seçen müşteriler opsiyonel Brembo ön frenleri de alabiliyor.

 

İç mekanda 2020 MX-5 özellikle materyallerde bazı revizyonlarla geliyor. RF kapalı tavanlı modeller Burgundy Nappa deri döşeme ve açık gri dikişlerle daha lüks bir ambiyans sunuyor. Firma ten rengi ve siyah opsiyonel deri döşemelerde de değişiklikler yapmış, konfor artarken daha sportif bir görünüm de elde edilmiş. Ayrıca otomobile çelik koruyucu plakalar eklenmiş.

 

Bu yeniliklerin yanı sıra, tüm donanım seviyeleri yenilenen uzaktan kumandalı anahtarlık ve Mazda logosuna sahip. Ayrıca Gelişmiş Akıllı Şehir Fren Desteği (Advanced SCBS) sistemi için gece yaya tespti fonksiyonu da sunuluyor.

 

Kaputun altında ise bir değişiklik yok. Güncellenen MX-5 SkyActiv-G 1.5 ya da SkyActiv-G 2.0 dört silindirli benzinli motorlar ve altı vitesli manuel ya da otomatik şanzımanlarla geliyor.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo