Cupra Yakın Vadede Spor Otomobil Sunmayacak

Ototeknikveri     15 Aralık 2019 08:59

Seat ve Cupra CEO’su Luca de Meo, Cupra’nın en azından yakın gelecekte özel bir spor otomobil üretmeyeceğini belirtti.

Cupra Yakın Vadede Spor Otomobil Sunmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu fikre oldukça negatif yaklaşan Luca de Meo, bir performans markası olarak ilk çıkışından bu yana Cupra’dan spor otomobil segmentine girmesinin beklendiğini, ancak SUV’lere ilgi gösteren piyasa koşullarında markanın da buna göre şekillendiğini söyledi.

 

Yönetici, “SUV’ler yeni bir sportiflik konsepti sunuyor. Pratikliği, konforu ön plana almayan spor otomobiller artık geçmişte kaldı.” diyerek tüketicilerin SUV konforuna alıştığına dikkat çekti. Ayrıca, de Meo bugünün piyasa koşullarında bir spor otomobil yapmanın rasyonel değil duygusal bir hareket olduğunu vurgulayarak, “Bir spor otomobil yapmak için sadece 15.000 adet satabileceğim bir piyasaya yüz milyonlarca dolar yatırım yapmayı göze alamam. Çok fazla kaynağımız olduğunda böyle bir yaratıcılığa girişebiliriz ancak şu an bunun zamanı değil. Seat yılda 500.000 otomobil satıyor. Ne kadar sevsem de böyle modeller yapma lüksüm yok.” dedi.

Cupra bugüne kadar üç yeni model tanıttı ve üçü de SUV tipindeydi: şu an üretimde olan Cupra Ateca, ayrıca Formentor ve Tavascan konseptleri. Her iki konseptin de hibrit sistemle ve sportif SUV coupe olarak önümüzdeki iki yılda piyasaya çıkması bekleniyor.

Öte yandan, de Meo aslında Cupra markası için ilk planlarının bu olmadığını da itiraf etti. Yönetici sözlerini şöyle tamamladı: “Ben aslında motor sporları alanına yönelmek ve benden sonra gelecek yöneticinin de buna ihtiyaç yok diye düşünerek kapatmasını önlemek istedim. Bu motor sporları alanındaki işlerimiz aynı zamanda kendini döndürebilecek finansal güce sahip olmalıydı. İlk baştaki fikrimiz buydu. Daha sonra işler daha da büyüdü ve farklılaştı.”

Son Güncelleme : 15 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo