Volkswagen Grubu’nun Yeni Fabrikası Ya Türkiye’de Ya Hiç

Ototeknikveri     19 Aralık 2019 05:21

Volkswagen’in yeni fabrikasını kurmak için Türkiye’yi seçmesi üzerine çok konuşuldu.

Volkswagen Grubu’nun Yeni Fabrikası Ya Türkiye’de Ya Hiç
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya’daki sendikaların muhalefetine rağmen otomobil üreticisi plana devam etti ve Temmuz ayında fabrikanın Manisa’da inşa edileceğini duyurdu. Bu fabrikada yeni nesil Passat ve Skoda’nın üretimine 2022’den itibaren başlanması ve tesisin yıllık 300.000 adet üretim kapasitesine sahip olması bekleniyordu.

 

Bu süreçte Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü sınır ötesi askeri operasyon nedeniyle Volkswagen’in kararına muhalefet arttı. Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess bu nedenle süreci yıl sonuna kadar askıya aldı. Automobilwoche’de yayınlanan yeni bir habere göre Volkswagen son kararını Şubat’ta açıklayabilir. Habere göre Volkswagen yeni fabrika için Türkiye dışında başka bir lokasyon düşünmüyor.

 

Volkswagen’in süreci ertelemesiyle birlikte Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan gibi diğer ülkeler yatırımı kendilerine çekmek için sıraya girmişti. Görünen o ki, Volkswagen planında değişiklik yapmayacak ve 1.3 milyar euro yatırımla yeni fabrikasını Türkiye’de, Manisa’da kuracak. Eğer bu gerçekleşmezse firma başka bir yerde yeni bir fabrika açmayı düşünmüyor. Bu durumda yeni nesil Passat ve Skoda Superb üretimi firmanın Slovakya’nın Bratislava kentindeki mevcut fabrikasına kaydırılacak.

 

Şu anda Passat Almanya’daki Emden fabrikasında üretiliyor ancak 2022’den itibaren fabrika sadece elektrikli modelleri üretecek. Skoda Superb ise Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasında üretiliyor.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo