2021 Kia K5 (Optima) SUV’ler Yüzünden Avrupa’ya Gelmiyor

Ototeknikveri     30 Aralık 2019 08:37

Yeni 2021 K5 ya da Kuzey Amerika ve Avrupa’daki adıyla Optima selefine kıyasla daha az piyasada satılacak.

2021 Kia K5 (Optima) SUV’ler Yüzünden Avrupa’ya Gelmiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz resmileşmese de, Korean Car Blog Avrupalı müşterilerin yeni nesil sedan modeli satın alamayacaklarını yazdı. Web sitesine verdiği bir röportajda Kia Avrupa operasyon direktörü Emilio Herrera firmasının yeni Optima’yı Avrupa’ya getirmeyeceğini söyledi.

 

Herrera net bir şekilde “Şu anda yeni Optima’yı Avrupa’ya getirme planımız yok.” dedi. Kia kısa süre önce sessizce Optima’yı İngiltere piyasasından çekmiş ve yeni neslin gelip gelmeyeceğiyle ilgili hiç bir açıklama yapmamıştı.

Kia’nın kararının ardında SUV’lerin satışlarındaki artışın devam etmesi ve sedan piyasasının on yıl önceye göre çok küçülmesinin yattığını tahmin etmek zor değil.

 

JATO Dynamics’in verilerine göre orta boy sedan otomobiller bu yılın ilk 10 ayında Avrupa’da toplam otomobil satışlarınıns adece %6.2’sini oluşturdu. Buna kıyasla SUV’ler aynı dönemde satışlarda %40.1 paya sahipti.

Ayrıca Kia Optima’nın Avrupa sedan piyasasında nispeten yeni olduğunu unutmamak gerek. Bu piyasayı önceden beri VW Passat, Skoda Superb, Opel Insignia ve Ford Mondeo gibi modeller domine ediyordu.

 

Hala sedan ve station modelleri tercih eden Avrupalı müşteriler için 2021 Kia Optima’nın yokluğunun kötü bir haber olduğu kesin. Beşinci nesil Optima tasarım dahil her alanda çok çarpıcı bir model olacak gibi görünüyor.

Son Güncelleme : 31 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo