2021 Hyundai Santa Cruz Pickup Dört Kapılı Yolcu Versiyonuyla Görüntülendi

Ototeknikveri     31 Aralık 2019 02:03

Geçen ay Hyundai heyecanla beklenen Santa Cruz pickup modelinin firmanın Alabama eyaletinin Montgomery kentindeki fabrikasında 2021’de üretime gireceğini açıklamıştı.

2021 Hyundai Santa Cruz Pickup Dört Kapılı Yolcu Versiyonuyla Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

O zaman firma modelin gençlere yönelik olduğu dışında fazla bir bilgi vermemişti.

 

Üretim modelinin ön gösterimi niteliğindeki konsept 2015 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Aracın üretime girmesindeki bu gecikme konseptin tasarımının ne kadarının üretime aktarılacağı konusunda soru işaretleri yarattı. Şimdi Güney Kore’de görüntülenen bir prototip sayesinde bazı cevaplara sahibiz.

Pickup kamyonet ağır kamuflaj altındaydı ancak konseptten büyük görünüyor ve çift sıralı kabin formunda. Bu önemli bir değişiklik ancak Amerikalılar bu tip kabinleri tercih ettiği için şaşırtıcı değil. Jeep Gladiatır ve Honda Ridgeline gibi benzeri araçlar ülkede oldukça popüler.

Çift sıralı kabin konfigürasyonu yeniyken, tasarımın geri kalanı konsepti aynen yansıtıyor. Bazı detaylar hafifçe değişebilir ancak fotoğraflarda hemen hemen dikey bir ön fasya ve kıvrımlı bir gövde görülüyor. Ayrıca eğimli C sütunları ve kapılarda bazı köşeli detaylar dikkat çekiyor. Her iki özellik de konseptte de bulunuyordu.

Pickup hakkında şimdilik fazla bilgi yok ve Santa Cruz’un Tucson mı yoksa Santa Fe’yi mi temel alacağı konusunda çelişkili söylentiler var. Santa Fe şu anda zaten Alabama’da üretildiği için doğal bir aday olabilir.

Eğer böyle olursa, Santa Cruz iki farklı dört silindirli motorla sunulabilir. Bunlardan birisi giriş seviyesi 2.4 litre 185 hp (138 kW / 188 PS) (241 Nm tork) motor. Diğeriyse turboşarjlı 2.0 litre 235 hp (175 kW / 238 PS) (352 Nm tork).

Son Güncelleme : 31 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo