2020 Honda Civic Type R Yeni Görünümü ve Donanımıyla Geliyor

Ototeknikveri     12 Ocak 2020 01:31

Honda tüm Civic serisinde olduğu gibi Civic Type R modelini de güncelledi.

2020 Honda Civic Type R Yeni Görünümü ve Donanımıyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2020 Tokyo Auto Salon’da tanıtılan kompakt model yeni ve daha büyük ön panjuruyla daha iyi motor soğutması sağlıyor. Yeni Bosst Blue kaporta rengi de otomobilin görünümünü bir üst seviyeye taşıyor.

 

İç mekanda Alcantara kaplı direksiyon simidi ve daha kısa vites geçişlerine sahip yeni vites kolu dikkat çekiyor. Ayrıca Active Sound Control sahte motor sesi özelliği de otomobile eklenmiş. Honda Sensing sürüş yardım sistemleriyse tüm donanım seviyelerinde standart geliyor.

Modifiye edilmiş ön süspansiyon sürtünmeyi azaltıyor ve sürüş hissini geliştiriyor. Otomobil üreticisi ayrıca amortisörleri de daha iyi bir biniş deneyimi için güncellemiş ve yol tutuşunu iyileştirmiş.

 

2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motor herhangi bir değişiklik olmadan devam ediyor. Motor hala 306 hp gücünde ve 400 Nm torka sahip. Buna önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel şanzıman eşlik ediyor. Ayrıca otomobilde sınırlı kaymalı diferansiyel bulunuyor.

 

Daha önce de olduğu gibi, kullanıcılar donanımı farklı senaryolar için optimize eden üç sürüş modundan birisini seçebiliyor. Bunlar Comfort, Sport ve +R isimlerini taşıyor ve süspansiyon, direksiyon ve gaz kesme ayarlarını değiştiriyor.

Güncellenen Civic Type R kış ayları sona ermeden piyasaya çıkacak. Fiyatların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Şu an piyasada olan model 36.300 dolar’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketimi 8.4 litre (şehirler arası yolda) – 10.7 litre (şehir içinde) / 100 km arasında.

 

Henüz Honda Civic için Renault Megane RS Trophy-R gibi Nurburgring şampiyonu modellerle kapışacak bir yüksek performanslı versiyonla ilgili bilgi yok. Yine de böyle bir otomobilin de ihtimaller dahilinde olduğu düşünülüyor.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo