Yeni Hongqi H9 İddialı Geliyor

Ototeknikveri     12 Ocak 2020 07:24

Çin’in en eski ve en lüks otomobil üreticisi FAW Hongqi, yeni H9 lüks sedan modelini tanıttı. Yeni model, Mercedes E-Serisi, Audi A6 ve BMW 5-Serisi gibi modellerle rekabet edecek.

Yeni Hongqi H9 İddialı Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupalı lüks rakiplerine kıyasla, yeni Hongqi H9 daha büyük. Teknik olarak, 5.2 metre uzunluğu ve 3 metre üzerindeki aks mesafesiyle tam boy sedan otomobillere daha yakın. Bu da arka koltuklarda çok iyi bacak boşluğu ve dolayısıyla rahat bir yolculuk sunduğu anlamına geliyor.

 

Firma yeni H9’un stilinin Hongqi’nin yeni tasarım dilini yansıttığını belirtiyor ancak modelde iki renkli Maybach boya tarzı, arka kısımlarda Cadillac XTS, öndeyse Rolls Royce gibi farklı otomobillerden esintiler de var.

 

Firmanın tasarımdan sorumlu yöneticisi Giles Taylor, daha önce Rolls Royce’da çalışıyordu. Bu da benzerliklerin sebebini açıklayabilir.

 

Otomobilin ön kısmında büyük krom panjuru bir LED şerit çevreliyor. Farlar ise Matrix LED teknolojisiyle geliyor. Hongqi’nin bayrak şeklindeki logosu (Hongqi sözcüğü kırmızı bayrak anlamına geliyor), burada kaputun ortasından başlayıp panjura doğru giden ince bir kırmızı çizgi şeklinde yer almış. Lüks sedan modelin büyük boyutlarına uygun 20 inç alaşım jantlar da dikkat çekiyor.

İç mekanda bolca deri, ahşap ve krom kullanılmış. Burada iki büyük ekrandan birisi kontrol paneli, diğeriyse multimedya sistemi olarak görev yapıyor. Ambiyans aydınlatması, dokunmaya duyarlı kontrol araçları ve opsiyonel dört koltuklu tasarım diğer öne çıkan özellikler arasında.

 

Otomobil gücünü turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli benzinli motordan (252 hp güç çıkışı, 380 Nm tork) ya da süperşarjlı 3.0 litre V6 motordan (272 hp güç çıkışı, 400 Nm tork) alıyor. Motora arkadan çekişli sürüş sistemi ve otomatik şanzıman eşlik ediyor. V6 motorla otomobil 8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Hongqi H9 havalı süspansiyon ve 2.5 yarı otonom sürüş sistemine de sahip.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo