2020 Mitsubishi eK Space ve eK X Space Tokyo’da Tanıtıldı

Ototeknikveri     12 Ocak 2020 09:38

Geçen yılın Tokyo Otomobil Fuarı’nda Mitsubishi Super Height K-Wagon konseptini tanıtmıştı. Bu konsept, üretime hazır bir yüksek kei otomobildi.

2020 Mitsubishi eK Space ve eK X Space Tokyo’da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept formundaki tanıtımın ardından, şimdi Japon firma yeni modellerini ve isimlerini de açıkladı. Temel aldıkları normal yükseklikteki modelleri (eK Wagon ve eK X) bilenler için, otomobillerin görünümleri de isimleri de aslında sürpriz değil. Modellerden birisi eK Space, diğeri eK X Space ismini taşıyor.

 

Yükseklik dışında tasarım içeride ve dışarıda yine bu modeller ile benzer. İlk model eK Space, eK Wagon ile neredeyse aynı, diğeri için de aynı şey geçerli. Her iki kei otomobil de Nissan ile ortak geliştirilmiş.

Bu bahar aylarında Japonya’da çıkacak Mitsubishi eK Space ve eK X Space kei otomobiller yükseklik ve diğer bakımlardan kategorilerinin sınırlarını zorluyor. Yeni modeller, firma henüz rakamları açıklamasa da, uzatılan aks mesafeleriyle de dikkat çekiyor.

Bunlar özellikle çocuklu aileleri hedef alan modeller ve bu yüzden sürgülü arka kapılar ve kaydırılabilir arka koltuklara sahipler. Koltuklar aynı zamanda daha fazla diz mesafesi ve bacak mesafesi sağlıyor. Bu sayede pek çok diğer avantajın yanı sıra çocuk koltuğu da daha kolay takılabiliyor. Arkada konforu daha da artırmak için Mitsubishi havalandırma ve Plasmacluster hava temizleyici sistemi de eklemiş.

Otomobiller doğal emişli motor ya da turbo motor içerek hibrit sistem ve CVT şanzımanla gelecek. Henüz detaylar açıklanmadı ancak motor silindir hacminin 0.66 litre olduğu öğrenildi.

Mitsubishi’nin en yüksek kei otomobilleri aynı zamanda Yokuş İniş Kontrolü sistemi, MI-Pilot sürüş yardım teknolojisi, çarpışma önleme sistemi gibi özelliklere de sahip olacak. Tam detaylar bahar aylarındaki tanıtımdan önce açıklanacak.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo