Volkswagen’in Büyük Crossover Modeli 2021 SMV Görüntülendi

Ototeknikveri     17 Ocak 2020 05:07

Geçtiğimiz Nisan ayında 2019 Şangay Otomobil Fuarı’nda Volkswagen SMV konseptini tanıtmıştı. Konsept, Teramont’dan bile daha büyük bir SUV üretim modelinin ön gösterimiydi.

Volkswagen’in Büyük Crossover Modeli 2021 SMV Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Günümüze geldiğimizde ise artık üretim modelinin İsveç’te soğuk hava testlerinde çekilen casus fotoğrafları elimizde. Otomobilin vinil çıkartmalarla kamufle edilmeye çalışıldığı görülüyor. İlk bakışta konsept ile benzer görünen otomobilin ön ve arka kısımlarının yumuşatıldığı görülüyor. Daha küçük hava girişleri ve farları ya da arka lambaları birleştiren bir ışık şeridi olmaması dikkat çekiyor.

 

Geçen hafta SMV’nin iç mekanından da görüntüler ortaya çıkmıştı. Çin medyasında yayınlanan bu görüntülerde büyük ekranlı multimedya sistemi, dijital kontrol paneli ve düz dipli direksiyon simidi gözlerden kaçmıyordu. Orta konsolda küçük bir vites değiştirici ve geniş depolama alanı bulunuyor. Burada muhtemelen akıllı telefonlar için kablosuz şarj pedi de yer alacak. SUV koltuklarda Alcantara döşeme, yine koltuklarda, konsolda ve kapı panellerinde kontrast dikişler ile dikkat çekiyor.

 

Avrupa’da görüntülenmiş olsa da, SMV aslında FAW – VW ortaklığıyla üretiliyor ve şimdilik sadece Çin piyasası ile sınırlı olacak. Otomobilin 2.0 litre TSI benzinli motorla gelmesi bekleniyor. Üst donanım seviyelerinde Teramont’dan gelen 2.5 litre VR6 turbo motor da bulunabilir. Bu motorun güç çıkışı 299 PS (295 hp / 220 kW), tork değeriyse 499 Nm. Motora yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor.

 

Otomobil Volkswagen Grubu’nun MQB modüler mimarisini kullanıyor. SMV’nin bu yıl içinde tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo