17 Şubat'ta Tanıtılacak 2021 Kia Sorento Şimdiden Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     29 Ocak 2020 07:49

Kia’nın yakında tanıtılacak dördüncü nesil 2021 Sorento modelinin bir prototipi, Güney Kore’de Cien de dahil olmak üzere bir dizi forumda fotoğraflarla ortaya çıktı.

17 Şubat'ta Tanıtılacak 2021 Kia Sorento Şimdiden Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kore'deki Sorento Club MQ4'te bir dizi başka iç mekan fotoğrafı da yayınlanırken, Korean Car Blog, resmi tanıtımın 17 Şubat'ta yine Kore'de olacağını bildirdi.

 

Birçok yeni nesil Sorento prototipi son aylarda testlerde görüntülendi ve Şubat ayında Kore'de yapılacak tanıtımın ardından Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda Avrupa prömiyerinin yapılması ve Kuzey Amerika versiyonunun bunu takip etmesi büyük bir ihtimal.

Önceki üçüncü nesil Kia Sorento oldukça yumuşak ve sönük bir tasarıma sahipken, yeni model göze çok daha çekici geliyor. Ön tarafta, yeni LED farların yanı sıra Kia’nın Tiger Nose ızgarasının daha yumuşak bir versiyonunu görüyoruz. Kia, Sorento'yu en yeni BMW X5 ile karşılaştırıyor ve yeni aracın öncekilerden daha üstün olacağını belirtti.

Fotoğraflarda otomobilin dijital bir gösterge kümesi, dört kollu bir direksiyon simidi ve yeni bir merkezi bilgi-eğlence ekranına sahip olan yeni iç mekanı görülüyor. Öncekine kıyasla yeni modelin kabini genel olarak daha üstün ve lüks bir his veriyor.

Motorlar açısından, mevcut Hyundai Sonata'da bulunan 2,4 litrelik GDI sıralı dört silindirli, 2,0 litrelik turboşarjlı dört silindirli, 2,2 litrelik CRDI dizel ve 2,0 litrelik dört silindirli hibrit beklenen seçenekler arasında. Seri, 291 hp güç çıkışı ve 355 Nm tork üreten 3,8 litrelik bir GDI V6 ile tamamlanabilir.

Yeni Kia Sorento piyasaya çıktığında, Ford Explorer, Mazda CX-9, Jeep Grand Cherokee, Skoda Kodiaq, GMC Acadia, Toyota Highlander, Nissan Murano ve Dodge Durango'ya karşı yarışacak.

Son Güncelleme : 29 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo