Yeni Nesil MINI Modelleri'ni Brexit Vurdu

Ototeknikveri     04 Şubat 2020 08:16

İngiltere, 47 yıllık üyeliğin ardından 31 Ocak'ta Avrupa Birliği'nden resmi olarak ayrıldı.

Yeni Nesil MINI Modelleri'ni Brexit Vurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kararın otomotiv endüstrisi de dahil olmak üzere ekonominin birçok dalını etkileyeceği bilinen bir gerçek. Reuters'in bir haberine göre, gelecekteki gümrük tarifelerinden endişe duyan otomobil üreticilerinden birisi de, yeni nesil modellerinin tanıtımını geciktiren BMW’nin MINI markası oldu.

 

Haber ajansı, “maliyet nedenleri ve Brexit nedeniyle” “yeni modellerin tanıtımının ertelendiğini” söyleyen BMW sözcüsü Maximilian Schoeberl'den alıntı yaptı. Bu, artık altı yaşına giren mevcut MINI'lerin birkaç yıl daha etrafta dolaşacağı anlamına geliyor.

Maliyet tasarrufu önlemlerine gelince, bunlar MINI'nin ana şirketi BMW Grubu tarafından duyuruldu ve 2022'nin sonuna kadar 12 milyar € (13.3 milyar $) tasarruf sağlanması bekleniyor. Bunu yapmak için mevcut motor ve şanzıman seçeneklerinin yarısı iptal edilecek ve araç geliştirme maliyetleri azaltılacak.

 

Metzler oto analisti Juergen Pieper, yeni otomobil mimarilerinin Ar-Ge'de yaklaşık 1 milyar € (1.1 milyar $) maliyeti olduğunu ve genellikle yaklaşık altı yıl tutulduğunu söyledi.

 

Mevcut MINI modelleri, İngiltere'nin Oxford ve Hollanda'nın Born kentlerinde iki fabrikada üretilmişti. Her iki tesis de yeni nesil otomobiller üretmeye geçmek için nakit enjeksiyonu bekliyor, ancak BMW, İngiltere ve AB arasındaki müzakereler normal bir yola girene kadar büyük ölçekli yatırımlarını bekletecek.

 

Firmanın İcra Kurulu Başkanı Oliver Zipse, 2019 yılında İngiltere'deki fabrikaya atıfta bulunarak “gümrükte tarifelerin yüzde sıfır ve yüzde 5 aralığında olması durumunda iş durumunun önemli ölçüde değişmeyeceğini” açıklamıştı. Satışlar açısından MINI geçen yıl yüzde 4.1 düşüşle 346.639 adette kaldı. BMW tarafından 2018'de 234.501 otomobil Oxford'da, 2017'ye göre yüzde 39 artışla 211.660 otomobil Hollanda'da üretildi.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo