BMW iX3 Sürtünmeyi Yaklaşık %5 Azaltan Hafif Aero Tekerlekler Sunacak

Ototeknikveri     06 Şubat 2020 11:23

BMW bu yıl iX3'ü piyasaya sürüyor ve şirket elektrikli crossover modelin aerodinamik olarak optimize edilmiş tekerleklerle donatılacağını duyurdu.

BMW iX3 Sürtünmeyi Yaklaşık %5 Azaltan Hafif Aero Tekerlekler Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisine göre, modern otomobillerdeki tekerlekler bir aracın genel verimliliğini %30'a kadar etkiliyor. Sonuç olarak, menzilin öncelikli olduğu elektrikli araçlar üzerinde bunun önemli bir etkisi var.

 

Bu göz önüne alınarak, BMW iX3 için alüminyumdan yapılmış ve özel bir tasarıma sahip jantlar yarattı. Şirket, tasarımın yanmalı motorlu X3 ile karşılaştırıldığında hava sürtünme katsayısını yaklaşık %5 azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Ayrıca, daha önce BMW tarafından kullanılan aerodinamik tekerleklerden %15 daha hafif oldukları için yeni tekerlekler bu anlamda da avantajlılar.

Hafif yapı ve aerodinamik stil kombinasyonu sayesinde, tekerlekler iX3'ün güç tüketimini Avrupa WLTP test döngüsünde % 2 azaltıyor. Bu kulağa pek fazla gelmiyor, ancak crossover'ın menzilini 10 km uzatmaya yardımcı oluyor. Bu da özellikle acil durumlarda çok şey fark ettirecek bir mesafe.

 

BMW, tekerleklerin üretilmesi için herhangi bir özel alete ihtiyaç duymadığını, “görünümlerinin çok çeşitli şekillerde değişebileceğini ve gelecekteki modellerde tekerleklerin tasarımı için çok çeşitli olasılıklar sağlayabileceğini” belirtti. 2021 i4 ve iNext'te de aerodinamik jantlar kullanılacak.

Aerodinamik tekerleklerin yanı sıra, iX3'ün 74 kWh pil paketi ve 282 hp (210 kW / 286 PS) ve 400 Nm tork geliştiren bir elektrik motoru var. Motor arka tekerleklere güç veriyor ve crossover'a WLTP test döngüsünde 440 km menzil sağlıyor.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo