Yeni Toyota Aygo Hibrit Olabilir

Ototeknikveri     09 Şubat 2020 08:58

Toyota, küçük şehir otomobil segmentinden giderek daha fazla araba üreticisi vazgeçmesine rağmen, Aygo'nun başarısından umudu kesmeye henüz hazır değil.

Yeni Toyota Aygo Hibrit Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aygo'yu üçüncü nesil için canlı tutma kararı, Toyota'nın zaten artık piyasada oturmuş olan hibrit model serisi sayesinde filo ortalama CO2 emisyonlarını iyileştirmek için diğer üreticilerle aynı baskıya maruz kalmadığını gösteriyor.

 

Toyota Avrupa CEO'su Johan van Jyl, Autocar'a yeni nesil Aygo'nun Belçika'nın Brüksel kentinde tasarlanacağını ve Çek Cumhuriyeti'nde üretileceğini doğruladı.

Japon otomobil üreticisi, şu anda Toyota Aygo, Citroen C1 ve Peugeot 108'i üreten tesisteki PSA'nın hissesini satın alarak, Çek Cumhuriyeti'ndeki Kolin fabrikasının tam sahibi olacak. Toyota'nın aksine, PSA küçük modellerini devam ettirmeyi düşünmüyor.

 

Toyota daha önce Aygo'nun firma için hala karlı bir iş olarak kaldığını söylemişti. Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Matt Harrison, “Aygo'da hala iş var. Yılda 100.000 satıyoruz. Diğer üreticilerin A segmentinde başarılı bir iş yapamadığını ve artan teknolojilerle bunun daha da kötüleştiğini anlıyorum. Ancak biz bunu daha da ileri gitmek için bir fırsat olarak görüyoruz ”dedi.

Bir sonraki Toyota Aygo, Harrison'a göre, tam elektrikli yerine hibrit olacak. Yönetici küçük elektrikli modellerin hala istenen karlılıkta olmadığını belirtti ve “Teknolojinin olgunlaşmasını, mali açıdan daha sürdürülebilir olmasını ve tüketici talebinin ne kadar değiştiğini görmek için biraz daha zaman var” diye ekledi. Bununla birlikte, modelin giriş seviyesi durumu göz önüne alındığında, yeni Toyota Aygo, uygun fiyat seviyesini korumak için normal bir benzinli motorla da piyasaya sürülecek.

 

Harrison, “Küçük otomobil segmenti tamamen müşterinin bütçesine uymakla ilgili. Bunu tam elektrikli sistemler için henüz uygun görmüyoruz. Bir Peugeot 208 EV'nin fiyatına baktığınızda, B segmentinin dışına çıkıyor ve bu, müşterilerimizin satın alınabilirlik gereksinimlerine uymuyor." diye konuştu.

Ayrıca yeni Toyota Aygo'nun yükseltilmiş oturma pozisyonu ve Suzuki Ignis gibi daha fazla yerden yükseklik özelliklerine sahip, pazar trendlerinden yararlanan, crossover tarzını benimseme şansı da var. Toyota’nın yeni nesil küçük şehir otomobillerinin 2021 veya 2022’ye kadar çıkması beklenmiyor.

Son Güncelleme : 09 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo