Yeni Nesil Volkswagen Passat Elektrikli Olabilir

Ototeknikveri     09 Şubat 2020 10:03

Volkswagen, elektrikli otomobillerden oluşan kapsamlı bir ürün yelpazesi sunmayı planlıyor ve Passat'ın da bunların arasında yer alabileceği anlaşılıyor.

Yeni Nesil Volkswagen Passat Elektrikli Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Roadshow'a konuşan Volkswagen Amerika yöneticisi Passat'ın “şu anki haliyle sınırlı bir ömrü” olduğunu ve “ömrünün sonuna ulaştığında, muhtemelen halefinin bir içten yanmalı motor içermeyeceğini” söyledi.

 

Johan de Nysschen, değişimin ne zaman gerçekleşebileceğini söylemedi, ancak ABD versiyonu Passat'a 2020 için kapsamlı bir makyaj yapıldı. Güncellenen model öncekinden daha hoş olsa da, otomobilin neredeyse on yıllık olduğu gerçeğini gizlemek zor ve Amerika'da sunulan Avrupa versiyonu kadar iyi değil.

 

ABD'ye özgü Passat'ın satışları, 2012'de 117.023 adeti bulurken geçen yıl sadece 14.123 adette kaldı. Bu büyük bir düşüş ve bundan çok daha fazla sayıda satan sedan modeller bile daha önce Ford ve General Motors tarafından piyasadan kaldırılmıştı.

Tabii ki, Passat'ın elektrikli sisteme gidebileceği haberi, Volkswagen I.D. VIZZION konseptini tanıttığından çok şaşırtıcı olmamalı. Model MEB platformuna dayanıyor ve 2022'de gelecek bir üretim modelinin ön gösterimi niteliğinde.

 

Son halini alması için hala birkaç yılı bulunan konseptin zemine yerleştirilmiş 111 kWh lityum iyon pili vardı. Otomobil dört tekerlekten çekiş ve 302 hp (225 kW / 306 PS) toplam güç çıkışı veren iki elektrikli motora sahip. Daha da önemlisi, bu donanımla otomobil tek şarjla 665 km yol gidebiliyor.

 

Son Güncelleme : 09 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo