SEAT El-Born, VW ID.3'ün Latin Kuzeni Gibi Görünüyor

Ototeknikveri     19 Şubat 2020 12:00

VW ID.3 zaten kamuflajını çıkartmışken, SEAT'ın da artık el-Born elektrikli modelinin tasarımını gizlemek için bir nedeni yok.

SEAT El-Born, VW ID.3'ün Latin Kuzeni Gibi Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yine de İspanyol markası, VW yöneticileri tarafından belirlenen lansman programına uymak zorunda, tıpkı VW Golf'ten sonra çıkış yapan yeni Leon ile olduğu gibi. İyi haber şu ki, önizlemesini yapan konept ile aynı adı alacak SEAT el-Born'un çıkışına pek uzun zaman kalmadı.

 

Bu son casus fotoğraflar, elektrikli SEAT el-Born'a neredeyse kamuflajsız göz atmamızı sağlıyor. Özellikle arka kısım, daha önce gördüğümüzden çok farklı. Bunun nedeni, SEAT'ın kamuflaj amaçlı eklentileri kaldırarak biçimli bagaj kapağını ve sportif arka tamponu ortaya çıkartması.

 

Ne yazık ki, arka lambaları bantla kaplandıkları için henüz göremiyoruz. Ancak, arka lambaların ışık şeridi ile birleştirilen yatay LED ünitelere sahip konseptten çok farklı olmaları beklenmiyor.

 

Önde, konsept otomobil ile benzerlikler dikkat çekici, çünkü test arabası entegre LED dönüş sinyalleri ve VW ID'den daha “köşeli” bir yüze sahip çok benzer farlar ile görülüyor. Genel olarak, SEAT’ın elektrikli modeli Alman kuzeninden daha sportif ve daha duygusal görünecek.

 

ID.3'ten bahsetmişken, elektrikli aktarma organlarını SEAT el-Born'a ödünç vereceğini de belirtelim. Yani el-Born 201 HP (204 PS / 150 kW) güç çıkışı ve 310 Nm tork ile gelecek.

 

VW ID.3'te olduğu gibi, 45, 58 ve 77 kWh kapasitelerde üç pil paketi mevcut olabilir. Standart pil ID.3'ün tek şarjla 330 km gitmesine imkan verirken, en büyük kapasiteli pil 550 km sürüş mesafesi sağlıyor.

 

SEAT El-Born'u muhtemelen önümüzdeki birkaç hafta içinde Cenevre Otomobil Fuarı'nda görebiliriz.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo