Toyota'nın Yeni 4x4 Camry Ve Avalon Sedan Modellerinden Detaylar

Ototeknikveri     19 Şubat 2020 03:31

Toyota, çoğu donanım seviyesinde bağımsız bir seçenek olarak sunulacak olan ABD pazarındaki Camry ve Avalon modellerinin yeni dört tekerlekten çekişli versiyonlarını detaylandırıyor.

Toyota'nın Yeni 4x4 Camry Ve Avalon Sedan Modellerinden Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota 1991'den beri ilk kez dört tekerlekten çekişli bir Camry ve Avalon sunuyor. Bu seçenek Camry LE, XLE, SE ve XSE donanım seviyelerinde ve Avalon XLE ve Limited sınıflarında mevcut olacak.

 

Her iki model de 2019'da RAV4'te ilk olarak tanıtılan en yeni Dinamik Tork Kontrollü Dört Tekerlekten Çekiş sistemine sahip. Sistem, ön tekerleklerde kayma tespit ettiğinde torkun yüzde 50'sine kadar arka aksa aktarabiliyor ve daha iyi yakıt ekonomisi için gerekli olmadığında arka aksı tamamen ayırıyor.

 

Her iki modelde de güç, sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirilen ve 202 HP güç çıkışı üreten 2.5 litrelik dört silindirli bir motorla sağlanıyor. Ancak Camry XSE 4x4 veya Avalon 4x4 modellerinden herhangi birini tercih edenler ve çift egzoz sayesinde 205 HP ile 3 HP daha fazla güç çıkışı elde ediyor.

 

Yeni Toyota Camry 4x4 ve Avalon 4x4, şirketin TNGA platformunun sunduğu esneklikten yararlanarak ABD'de yalnızca Kuzey Amerika'ya özgü modeller olarak geliştirildi.

 

Toyota Kuzey Amerika’nın mühendisleri temel olarak motoru, şanzımanı, transfer kutusunu ve arka diferansiyeli RAV4'ten aldı ve Camry ve Avalon'un üst yapısı ile birleştirdi. RAV4’ün arka çoklu bağlantılı süspansiyonu, sedan modellerine uyacak şekilde birkaç modifikasyon ve özel ayar ile uyarlanırken, pervane şaftı bir kaç ufak değişiklikle yeni Highlander SUV'den alındı.

 

Diğer değişiklikler arasında bazı zemin yapısı değişiklikleri, Camry ve Avalon'un önden çekişli versiyonlarında bulunan düz stil tank yerine boyunlu tip yakıt tankı ve elektronik bir park freni bulunuyor. 

 

Dört çekişli sistemin Camry'ye eklenmesi, önden çekişli versiyona kıyasla biraz ağırlığı artırırken, dört çekişli Avalon'un ağırlığı önden çekişli V6 motorlu versiyonlarla benzer seviyede.

 

2020 Toyota Camry modellerinin ilk örnekleri ilkbaharın başlarında bayilere ulaşacak. Tüm dört çekişli donanım seviyeleri, koltuklar, aynalar ve direksiyon simidinde ısıtma gibi özellikler sunan, isteğe bağlı Soğuk Hava paketi ile sunulacak. Toyota Avalon 4x4, bu sonbaharda satışa çıkacak ve 2021 modeli olarak pazarlanacak.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo