Yeni Nesil Nissan Qashqai Dizeli Tamamen Bırakacak mı?

Ototeknikveri     23 Şubat 2020 04:27

Nissan’ın elektrifikasyon stratejisinin yeni nesil Qashqai’yi de içerdiği düşünülüyor. Yıl sonunda yedi yaşında olacak crossover modelin yerini alacak yeni nesil dizel motorları tamamen terk edebilir.

Yeni Nesil Nissan Qashqai Dizeli Tamamen Bırakacak mı?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AutoExpress, şu anda Renault-Nissan İttifakı'nın 1,5 ve 1,6 litrelik dört silindirli motorları tarafından temsil edilen dizel seçeneklerin yerini elektrikli tahrik sistemlerinin alacağını yazdı. Bunlardan biri Nissan’ın ePower teknolojisine sahip olacak ve diğerinin İttifak'ın son ortağı olan Mitsubishi'den bir plug-in hibrit sistem olması bekleniyor.

 

Firmanın Avrupa Ürün Planlama Başkan Yardımcısı Ponz Pandikuthira, Japon otomobil üreticisinin güç aktarma organlarını daha da geliştirmesi gerektiğini söyledi. Yönetici, “Avrupa için ePower teknolojisini araştırıyoruz. Bu araçları yaparken en büyük fark otoyolda sürüş, Japonya'da, genellikle 80-105 km / s hızın üzerine çıkmazlar. Burada, Avrupa'da düzenli olarak 129-137 km / s hız yapıyorsunuz. Bu hızlarda pili çok çabuk bitiriyorsunuz, bu nedenle menzil genişleticinin enerjiyi sürdürmek için gerçekten çok çalışması gerekiyor ve sonra verimlilik aralığının dışına çıkıyor.” dedi.

 

Yeni güç aktarma organlarının ince ayarının yapılması, Nissan'ın genel CO2 emisyonlarını düşürmesine izin verecek, ancak üçüncü nesil Qashqai'nin pilli elektrikli versiyonu da olabilir mi? Cevap, görünüşe göre hayır. Bu özel bir SUV için saklanıyor. Geçen sonbaharda tanıtılan Ariya Concept de bu modelin habercisiydi.

 

CMF platformunun değiştirilmiş bir versiyonu ile mümkün olacak elektrikli sürüşe ek olarak, yeni Qashqai'nin yine benzer bir büyüklükte olması ve ProPilot yarı otonom sürüş sisteminde daha fazla güncelleme içermesi bekleniyor. Bazıları bu yılki Paris Otomobil Fuarı'nda (Ekim ayında) modelin piyasaya sürüleceğine inanıyor, ancak henüz resmi bir onay yok. 2021 Mitsubishi Outlander da aynı etkinlikte tanıtılabilir.

Son Güncelleme : 23 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo