Sadece 5 Adet Üretilecek Elektrikli Hiper Otomobil: Pininfarina Battista Anniversario

Ototeknikveri     02 Mart 2020 11:29

Pininfarina geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda akıllara durgunluk veren özelliklere sahip saf elektrikli hiper GT Battista ile fırtına estirmişti ve 2020'de fuarda özel bir versiyon ortaya çıkarmayı planlıyordu.

Sadece 5 Adet Üretilecek Elektrikli Hiper Otomobil: Pininfarina Battista Anniversario
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koronavirüs salgını fuarın iptal edilmesine yol açtığından, İtalyan şirketi yeni otomobilini tanıtmak için interneti tercih etti. Yeni Battista Anniversario İtalya'da şimdiye kadar yapılmış, yola çıkması yasal, en güçlü araç.

 

Battista'nın 150 adet üretiminin bir parçası olarak sadece 5 örnekle sınırlı olan bu ürünün fiyatı 2.6 milyon €'dan (2.87 milyon $) başlıyor ve yıl sonunda standart modelin yanında firmanın Torino'daki Cambiano fabrikasında üretime girecek.

 

Battista Anniversario, şimdi serinin geri kalanında da kullanılabilen Furiosa paketi ile donatılmış. Paket karbon fiber ön ayırıcı, yan bıçaklar ve arka difüzörden oluşuyor. İki renkli karbon ve Iconica Blu şeritler de otomobili süslüyor. Özel arka kanat, arka aero kanatçıklar ve diğer detaylar da modele özel. Eklenen parçalar bastırma kuvvetini artırıyor ve yüksek hızla viraj alırken daha iyi denge sağlıyor.

 

Geliştirilmiş görünüme üç rengin eşsiz kombinasyonu da katkıda bulunuyor: tamamen yeni Grigio Antonelliano, Pininfarina'nın imza rengi olan Iconica Blu ve Bianco Sestriere. Baş Tasarım Sorumlusu Luca Borgogno'ya göre, “otomobilin boyası dünyadaki en karmaşık boyalardan biri” olduğu için her arabayı elle boyamak birkaç hafta sürüyor. Ağırlıktan yaklaşık 10 kg düşüren, merkezi bijonlu, performans odaklı lastiklerle kaplı yeni 21 inç jantlar ve Impulso jantlar da Battista Anniversario için mevcut seçenekleri tamamlıyor.

Özel plaketlerle donatılmış olan kabinde siyah deri ve Alcantara kullanılmış. Dikişler, emniyet kemerleri ve direksiyonun tepe noktasında kontrast mavi renkler kullanılmış.

 

Otomobilde dört elektrikli motor toplam 1900 PS (1873 hp / 1397 kW) güç çıkışı ve 2300 Nm tork üretiyor. Araç sadece 2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor, 12 saniyeden kısa sürede 300 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 350 km/s. 120 kWh pil paketinin 500 km'den fazla menzil sağladığı söyleniyor.

Son Güncelleme : 02 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo